Kaluđerović: Porodica je stub sistema, obezbijedićemo bolje uslove za porodiljsko odsustvo

Kaluđerović je navela da se SNP, u tom cilju, zalaže za porodiljsko odsustvo u trajanju od 18 mjeseci za prvo, dok bi za drugo i svako naredno dijete bilo na dvije godine

3029 pregleda 7 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

Jasno je da Crnoj Gori treba nova populaciona politika, koja će, prije svega, kroz podsticanje društvene brige o majci i djetetu omogućiti stvaranje i očuvanje porodice, poručila je kandidatkinja za poslanicu liste "SNP-Demos - Za tebe" Slađana Kaluđerović.

Ona je, kako su saopštili iz Socijalističke narodne partije (SNP), kazala da se ta partija zalaže za državu socijalne pravde što, smatra Kaluđerović, podrazumijeva sigurnost svakog građanina i porodice.

"Zato ćemo obezbijediti da država svim mjerama podržava porodicu, kao stub sistema, stvarajući sve neophodne uslove za sigurnu i zdravu porodičnu egzistenciju", navela je ona.

Kaluđerović je dodala da se SNP, u tom cilju, zalaže za porodiljsko odsustvo u trajanju od 18 mjeseci za prvo, dok bi za drugo i svako naredno dijete bilo na dvije godine.

"Na našu inicijativu već je obezbijeđeno da ženama tokom trudničkog i porodiljskog odsustva poslodavac ne smije dati otkaz. Smatramo opravdanim naše novo zalaganje da poslodavac ne smije dati otkaz ženi koja se vrati sa porodiljskog odsustva narednih 12 mjeseci", zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: