Živković: Berane niko nije uspio da polomi, sačuvali jezgro multietničke Crne Gore

Kandidat za poslanika Nikola Rakočević poručio je da je u ovom vremenu prije svega potrebno zajedništvo, zbijanje redova i da se bez obzira na razlike koje postoje ne samo na političkoj sceni nego i samoj u partiji, ostane zajedno

7177 pregleda 48 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Koalicija Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković
Foto: Koalicija Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković

Nosilac liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada" Danijel Živković zahvalio se građanima Berana jer su ostali nepokolebljivi na putu zalaganja za vrijednosti zajedničkih politika koje čini ova koalicija.

"Kao Pljevljak imam više prava na razumijevanje u odnosu na situaciju u kojoj se vi borite i u kojoj ste pokazali da je orah zaista voćka čudnovata i da niko ovdje nije uspio da ga polomi nego ste vi uspjeli da sačuvate jezgro građanske, savremene i multietničke Crne Gore. Svaka vam čast, ne iz bilo kakve kurtoazije niti iz bilo kakvog hvalospjeva, nego jer znam u kakvom složenom i kompleksnom političkom momentu radite i koliko vam je bilo naporno i teško u prethodnom vremenskom periodu”, rekao je Živković na sinoć održanoj tribini.

On je podsjetio da je na izborima 2018. godine ova koalicija ostvarila preko 45 odsto glasova i da ih je tada, kako tvrdi, pedesetak glasova dijelilo od izborne pobjede.

“Zamislite svega pedesetak glasova koji determinišu i opredjeljuju sudbinu jednog grada. Ili zamislite hiljadu i po glasova na državnom niovu 30. avgusta 2020. godine koji determinišu sudbinu Crne Gore i koji su opredijelili da se Crna Gora nađe u ovakvom stanju i na ovom nivou”, rekao je Živković.

Poručio je da niko nema pravo da bude ljut zbog sudbine svojih potomaka, a da ostane 11. juna kući i ne da glas ovoj koaliciji, jer je to, kako se navodi u saopštenju, investicija za budućnost.

"Glasom za ovu koaliciju zasigurno znate na čemu ste. Kada date glas ovoj koaliciji znate da to neće biti glas ni za izdaju ni za prodaju nacionalnih i državnih interesa Crne Gore”, istakao je v.d. predsjednika DPS-a.

On je kazao i da je ponosan na to što je predvodnik liste za koju smatra da je superiornija od svih drugih.

"Ovo je najbolja ponuda zbog koje možete tražiti povjerenje građana i nemam nikakve dileme ako budemo uporni i istrajni kao što ste vi bili u prethodnom periodu i ovdje u Beranama očivali vrijednosti naše politike, da će naša koalicija biti pobjednička 11. juna”, zaključio je Živković.

Kandidat za poslanika Nikola Rakočević poručio je da je u ovom vremenu prije svega potrebno zajedništvo, zbijanje redova i da se bez obzira na razlike koje postoje ne samo na političkoj sceni nego i samoj u partiji, ostane zajedno.

On je rekao da je (Milo) Đukanović u svom istorijskom trajanju u politici Crne Gore najprije sačuvao mir i multietnički sklad u Crnoj Gori zatim uspostavio ekonomsku samostalnost Crne Gore koja je vodila obnovi državne samostalnosti, da je usmjerio državni brod prema Zapadu, učlanio Crnu Goru u NATO i doveo do predvorja EU na način što smo otvorili sva pregovaračka poglavlja.

Koalicija Zajedno
foto: Koalicija Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković

“To sve nije mogao uraditi sam. I zbog toga je i poruka da moramo biti zajedno. On je radio sa svima vama vrijednim ljudima i u Beranama i drugdje. I nijedan zadatak koji je pred nama u ovom teškom izazovnom vremenu za Crnu Goru i za vrijednosti za koje se borimo ne može biti ostvaren ako nijesmo zajedno, rame uz rame, čvrsto na prvoj liniji odbrane svih vrijednosti i tekovina 21. maja”, poručio je Rakočević.

Kandidatkinja za poslanicu Lidija Kljajić konstatovala je da ne bi Crna Gora danas bila na evroatlantskom putu da ova koalicija nije u prethodnom periodu bila stožer vlada koje su svojim radom i vizionarstvom vodile Crnu Goru naprijed.

"Međutim, sve ovo je zaustavljeno 30. avgusta 2020. godine. kada smo demokratskom promjenom vlasti pokazali da svaka promjena nije dobra promjena. A ova promjena je bila katastrofalna po evropski put, stabilnost i građanski koncept Crne Gore. Zato to moramo prekinuti pobjedom na predstojećim izborima 11. juna”, kazala je Kljajić.

Kandidat za poslanika i član Predsjedništva Liberalne partije Ammar Borančić obraćajući se prisutnima iskazao je posebno poštovanje i svoj dubok naklon svim građankama i građanima Berana.

Koalicija Zajedno
foto: Koalicija Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković

“Lako je braniti našu ideju u Baru, Kotoru ili na Cetinju, ali nije bilo lako odoljeti i opstati ovdje u Beranama a vi ste odoljeli, opstali i ostali čvrst bedem crnogorske države građanskog i otvorenog društva i svaka vam čast na tome”, saopštio je Borančić.

Onur Babić, predsjednik Opštinskog odbora SD Berane ukazao je da je borba protiv prepreka i barijera odgovornost svih nas ali i da je istovremeno i potencijalni izvor boljitka i uspješnosti našeg društva.

“Uvjeren sam da su naše iskrene namjere ali i neiskrenosti naših političkih rivala naširoko prepoznati u javnosti a potvrdu ovih riječi ćemo dobiti već kroz nekoliko dana na parlamentarnim izborima”, kazao je Babić.

Bonus video: