Trceta: Podmetnuli ste Budvanima šefa i desetak članova kriminalne grupe

"I vi se usuđujete da se uopšte javljate i komentarišate rad poštene vlasti koja je u službi građana..."
83 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.09.2017. 11:20h

Član Opštinskog odbora Demokrata Bar Toni Trceta reagujući na saopštenje nikšićkog DPS-a navodi da "Miloševićev, pardon, Marovićev potrčko nastavlja sa očajničkim pokušajima pravdanja оrganizovane kriminalne grupe kojoj pripada, nakon političkih nokauta koje je preživio u razmjeni saopštenja".

"Ali svakog puta ovaj literarno razigrani partijski pješadinac otvara novi prostor da se pred licem javnosti dodatno ogoli organizacija kojoj pripada, a što, naravno, nećemo propustiti. Gospodo iz DPS-a, koliko god vas da je pisalo ove besmislene retke, kad vi pomenete vaš stil, nama odmah na pamet pada krađa, monstruozne podvale, prevare i neistine. Sve je to vaš stil. I, mora vam se priznate, evo skoro 3 decenije ste mu ostali dosljedni. A njegov rezutat su „iscurelih“ 800 miliona iz KAP-a, nenaplativih 700 miliona eura poreza (listom vašim i rođacima, kumovima i prijateljima vašeg „šefa“), ko zna više koliko milijardi eura duga, afere Limenka, Telekom, Bazar, Carine, Delta, Listing, Turski rt, Primorka, sto hiljada radnika koje ste istjerali na ulicu, nakon što ste im zatvorili na stotine fabrika, mladi koji odlaze iz zemlje, davanje, pa ukidanje naknada majkama, socijalna pomoć koju dijelite pred izbore. . . Vaš rukopis je prepoznatljiv u svakoj pljački i pohari ove države, njenog budžeta i njenih građana. Vaš stil su najbolje izučili vaši Marovići, Barovići, Mićunovići, Rađenovići, Lazovići, Mugoše, Pavićevići, Ćatovići, i naravno „šef“ i njegov brAco i „sestra visokog zvaničnika“", navodi se u saopštenju Trceta.

On dodaje da su samo u jednom sazivu podigli pet miliona eura.

"Koji je stil bio u pitanju kad ste samo za plate svojih funkcionera uzeli 201 milion eura novca građana, a da se pritom niste odrekli ni 245 eura goriva ili parkinga u Budvi? Samo u ovom sazivu podigli ste 5 miliona eura sa skupštinske blagajne. Ne, gospodine Buriću Vi - Vama je nešto sitnije kapnulo da ovakvim nebulozama pokušate da odbranite nepočinstva OKG. I dajte, evo budite vi takvi demagozi pa renovirajte makar jednu školu, kao što su već tri obnovile Demokrate, ali nemojte od novca svih građana, nego od vaših primanja. Ajte, budite i vi demagozi, pa skratite te razgovore preko telefona o trošku građana, ne moramo baš hiljade eura da dajemo za vaše govorancije. Evo, ne morate svega toga da se potpuno odreknete kao što su učinili poslanici Demokrata, ali preskočite bar jednu dnevnicu ili stanarinu da vam isplate? Je li vam malo 1.600 eura plate, nezasita stvorenja? Ali ne, vaš stil je dijeljenje stanova u režiji Maje Ćatović. A kako se zove stil kojim ste imovinu Bokelja pripisali na sebe ili ono što ste napravili sa Mogrenom? Je li to slobodni ili prsni? To se zove stil - zahvati i rukama i nogama što više možeš."

Trceta dodaje da "osim za pljačku, vi ste simbol za partijsko zapošljavanje u Crnoj Gori, što dobro znaju građani, ali i internet pretraživači".

"Na svakom nivou vlasti poslove obavljaju DPS bratstva, sinovi i kćeri funkcionera i za ove tri decenije gotovo da nema niko na zavodu za zapošljavanje ko je bio u bilo kakvom srodstvu i sa najnižim funkcionerom vašeorganizovane kriminalne grupe. Koliko je država za sve ove decenije izgubila škola, vrtića, sportskih objekata, bazena, ulica i vodovoda da bi režimska rodbina mjesečno iz lokalnih i državnih budžeta dobijala zarade za poslove izležavanja. Koliko je hiljada nezaposlenih sve ove decenije moralo da gleda kako partiska rodbina olako preskače pragove ministarstava, agencija, biroa, javnih preduzeća i opština. I pored svih opštepoznatih činjenica, Burić na očigled cijelecrnogorske javnosti pravda ono što se pravdati ne može. U stilu političke kamikaze, Burić pokušava da objasni preko 50 000 nezaposlenih građana, da DPS nije partijski i rodbinski zapošljavao, već neko drugi. Ovakve teze je par puta pokušao da iznese šef kriminalne grupe, žestoko se „prosuo“, pa sada vjerovatno traži novo političko meso koje će ovakvim izjavama preživljavati političke nokaute. No, ponavljanje trulih teza, kao i prepisivanje i plagiranje, nije vam strano. Pitajte Vlahovićku, Babovića i Rakočevića ako mislite da jeste", piše Trceta.

"I vi se usuđujete da se uopšte javljate i komentarišate rad poštene vlasti koja je u službi građana. Organizacija kojoj pripadate svoju kriminalnu strukturu je i praktično potvrdila kroz svoj budvanski ogranak. Podmetnuli ste građanima Budve šefa i desetak članova organizovane kriminalne grupe. Nema veće podmetačine u istoriji politike od vaših budvanskih funkcionera, koji su zgrtali milione na račun crnogorske sirotinje. I na kraju, dužni ste da odgovorite građanima Crne Gore: ko su sve kandidati DPS-a za odbornike koji imaju državljanstvo Srbije? Pazite dobro šta ćete reći", zaključuje Trceta.

Bonus video: