Nikolić tvrdi da su se funkcioneri PES tukli i da je Milatović nazvao Spajića kriminalcem

Uslijedio je i odgovor Nikolića Pejoviću u kom poručuje da raskol u PES-u ne prognoziraju oni već, kako tvrdi, Jakov Milatović

53285 pregleda 233 reakcija 59 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić poručio je lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bi, umjesto što se bavi komentarisanjem DPS-a, bolje bilo da se pozabavi "skorim i izvjesnim raskolom koji čeka PES", a koji mu je, prema njegovim riječima, najavio i predsjednik Jakov Milatović najavio na posljednjoj sjednici Predsjedništva kada je Spajića, kako tvrdi, nazvao najobičnijim kriminalcem i lopovom.

"Tako makar kažu članovi Predsjedništva PES-a, jadajući se povodom svakodnevnog međusobnog prebrojavanja, koja će od dvije frakcije prevagnuti i zatražiti našu podršku za trenutak kad dođe do definitivnog pucanja", rekao je Nikolić.

Dodaje da Spajić i njegov saradnik Branko Krvavac pokušavaju nemušto da se pravdaju i otklone sumnju da funkcioneri PES-a razgovaraju sa DPS-om i poručuje da je vrlina politike razgovarati i sarađivati.

"Raskol u PES-u pomoći će u namjeri dijela te partije da se pridruži građanskoj i evroatlantskoj platformi za dobro Crne Gore".

Generalni sekretar PES-a Boris Pejović odgovorio je Nikoliću da su navodi u raskolu u koje DPS ulaže "poslednju predizbornu nadu" neutemeljeni i poručio da u PES-u nema raskola, niti da DPS ima ikakvih šansi 11. juna.

"Ako uzmemo u obzir da smo od pojave PES-a imali tvrdnje funkcionera DPS-a da će na lokalnim izborima zadržati gradonačelnička mjesta širom naše države, kao i mjesto predsjednika Crne Gore, na današnji dan opozicioni DPS nije uspio da zadrži ni poziciju predsjednika sopstvene partije. Tako je danas DPS jedina partija koja za čelnika parlamentarne liste ima predsjednika u v.d. stanju. Obzirom na brzinu nestajanja DPS nema ni vremena da se podijeli, a od 11. juna će u političkom smislu ostati samo dugmići".

Pejović ističe da DPS umjesto da izvuče pouke i posveti se internoj reorganizaciji i proširenju demokratskih vidika uporno nastavlja da srlja u nazadnost i nove poraze.

Uslijedio je i odgovor Nikolića Pejoviću u kom poručuje da raskol u PES-u ne prognoziraju oni već, kako tvrdi, Jakov Milatović.

"Nijesmo mi gospodine Pejoviću zvali članove Glavnog odbora PES-a i lobirali za podršku u slučaju napuštanja stranke. Nijesmo mi isključili desnu ruku Milojka Spajića – Janka Odovića iz PES-a, već upravo gospodin Milatović kako bi mu oduzeo partijski pečat. I nijesmo se mi gospodine Pejoviću tukli nakon Glavnog odbora stranke, već vaši zavađeni funkcioneri".

Bonus video: