"Hrabro se broji": Pomoći ćemo lokalnim vlastima Berana da preuzmu ulogu središta sjeveroistoka Crne Gore

"Zato, svoju podršku dajte onima koji su sa vama i uz vas bili i prije 30. avgusta kada mnogi nijesu", istakao je Bečić

5987 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Abazović i Bečić u Beranama, Foto: Koalicija Hrabro se broji
Abazović i Bečić u Beranama, Foto: Koalicija Hrabro se broji

Lider Demokratske Crne Gore i nosilac liste "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji" Aleksa Bečić poručio je da će u budućem periodu narod sve više brojati, a mafija odobrojavati dane na slobodi.

Iz koalicije "Hrabro se broji" saopšteno je da je Bečić zajedno sa liderom Građanskog pokret URA i predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem posjetio Berane.

"U Beranama i Vasojevićima da govorimo o hrabrosti je i više nego nepotrebno. Vi ste nam časove hrabrosti držali kada niko u Crnoj Gori nije, vi ste slobodu donijeli i kada je većina gradova bila u rukama bivšeg režima. Zato, ne sumnjamo da ćete tu slobodu koju smo teško stekli potvrditi i sačuvati veoma jednostavnom odlukom - davanjem podrške koaliciji "Hrabro se broji" 11. juna", kazao je Bečić.

On je zamolio građane u svim gradovima Crne Gore da "biraju provjereno", dodajući da "ono što vrijeme brzo donese, ono zna brzo i da odnese".

Bečić u Beranama
Bečić u Beranamafoto: Koalicija Hrabro se broji

"Zato, svoju podršku dajte onima koji su sa vama i uz vas bili i prije 30. avgusta kada mnogi nijesu", istakao je Bečić.

On je poručio da će Crna Gora biti pravna država poštenih ljudi, te dodao: "Idemo zajedno do Evropske unije".

"Najveći ponos dok se obraćamo vama ovdje u Beranama, budi činjenica da smo dva čovjeka od kojih je jedan svojom rukom potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a drugi Temeljni ugovor. Zato, neka svako da drugome sva ona prava koja želi sebi i Crna Gora će krenuti putem i ekonomskog i moralnog ozdravljenja, ali i pomirenja", kazao je Bečić.

Bečić je naglasio da ova opština ima geografski položaj koji joj omogućuje da bude centar funkcionalnog povezivanja manjih i obodnih opština sjeveroistoka Crne Gore, pogotovo, kako kaže, njihove poljoprivredne proizvodnje i turističkih ponuda.

"Pomoći ćemo lokalnim vlastima Berana da tu ulogu prirodnog središta ove sub-regije hrabro preuzmu u skladu sa evropskim iskustvima od razvijenih zemalja", zaključio je.

Abazović je istakao da je među razvojnim projektima za Berane najvažniji onaj koji se odnosi na nastavak izgradnje air parka.

"Radujem se danu kada će avioni ponovo slijetati i uzlijetati sa beranskog aerodroma. Svi građani i građanke koji žive na tom lokalitetu biće sigurno obeštećeni ukoliko na bilo koji način ovaj istorijski projekat bude obuhvatao njihov posjed", naveo je on u obraćanju.

Abazović je najavio da će Ciglana u Beranama ponovo zaživjeti.

"Svaki projekat koji je otpočet biće završen. Generisanje novih radnih mjesta preduslov je za ostanak u Beranama. Sve ovo bilo bi nemoguće raditi u uslovima u kojima je Crnom Gorom vladala mafija. Stvorili smo ambijent za razvoj i očekujem da će taj proces u narednom periodu biti ubrzan. Svako ko pošteno radi imaće priliku. Nijedna kategorija društva neće biti zaboravljena, a penzioneri mogu da očekuju da ćemo nastaviti sa praksom takozvane 13. plate", dodao je.

Izgradnja autoputa prema Srbiji, rekao je lider URE, velika je razvojna šansa za Berane, kao i izgradnja tunela Lubnice.

To je, kako kaže, prilika za razvoj kako ljetnjeg turizma, tako i zimskog, jer bi se, prema njegovom mišljenju, drastično skratio put do ski centara.

Abazović je istakao i da mu je veliko zadovoljstvo što mu je pripala istorijska uloga da potpiše Temeljni ugovor.

"Ne postoji ta Vlada koju bih štitio, ako se ne bi zasnivala na principima koje podržavam, tako da mi uopšte nije krivo što je vlast pala nakon potpisivanja Temeljnog ugovora. Svi treba da imamo jednaka prava i da živimo u blagostanju. Naša koalicija je donijela prvu hrabru odluku, a to je da se ujedinimo, a sljedeća će biti da dogovorimo 44. Vladu Crne Gore koja će voditi putem prosperiteta" zaključio je on.

Bonus video: