HGI: Na izborima da odaberemo ljude koji znanjem i idejama pripadaju savremenom i razvijenom svijetu

"Namjeravamo da nastavimo da stvaramo istoriju gradeći ljepšu budućnost za nove generacije i sve nacije", kazali su iz HGI-ja sa skupa u Baru

2495 pregleda 1 komentar(a)
HGI na predizbornom skupu u Baru, Foto: HGI
HGI na predizbornom skupu u Baru, Foto: HGI

Predstavnici Hrvatske građanske inicijative kazali su, sa predizbornog skupa u Baru, da je važno da na izborima odaberemo ljude koji svojim znanjem i idejama pripadaju savremenom, razvijenom svijetu u kojem su čovjek i kvalitet života iznad svega.

To je saopšteno iz HGI-ja.

Oni će, kako su kazali, uz potporu građana pomoći Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i uhvati dobar vjetar kako bi nastavila "pravim kursem tamo gdje joj je oduvijek i mjesto: na Mediteranu, u Evropi, na Zapadu".

HGI na predizbornom skupu u Baru
HGI na predizbornom skupu u Barufoto: HGI

Hrvatska zajednica, dodaje se u saopštenju, ispisuje istoriju države i kulture skupa s ostalim narodima Crne Gore već hiljadu godina, još od vremena Barske biskupije.

"Namjeravamo da nastavimo da stvaramo istoriju gradeći ljepšu budućnost za nove generacije i sve nacije", kazali su iz HGI-ja sa skupa u Baru.

Ovo su poruke, kako su kazali, koje su članovi HGI, uz predstavljanje detalja iz programa ali i zvuk dalmatinskih klapa, poslali Baranima i pozvali ih da im se pridruže u ostvarivanju ovog cilja.

"Na trgu Vladimira i Kosare, građanima su se obratili Darko Perić, član HGI i potpredsjednik HNV, Božo Šaltić i Matej Knezović, predstavnik Foruma mladih HGI", dodaje se u saopštenju.

HGI na predizbornom skupu u Baru
HGI na predizbornom skupu u Barufoto: HGI

Perić je, kako se navodi, podsjetio da je ovo podneblje prirodni dio zapadne civilizacije i da otuda dopiru vrijednosti koje svi volimo i dijelimo, počev od muzike, pa do vladavine prava.

"U Baru postoji mala, ali izuzetno kompetentna skupina Hrvata koji su spremni da daju svoj ljudski i stručni doprinos razvoju našeg grada i cijele Crne Gore“, rekao je član HGI Božo Šaltić, a Matej Knezović je istakao suštinski značaj obrazovanja, čemu HGI godinama daje veliki doprinos, omogućavaći mladima školovanje ne samo u Crnoj Gori i Hrvatskoj, već i u svijetu.“", saopšteno je iz HGI-ja.

HGI na predizbornom skupu u Baru
HGI na predizbornom skupu u Barufoto: HGI

Skupu je prisustvovao i predsjednik HGI Adrijan Vuksanović, dodali su oni i kazali da je on pozvao Barane da stanu na pravu stranu svijeta i zaokruže broj 2 na izbornom listiću.

Bonus video: