"Narodna koalicija": Diskriminacija srpskog stanovništva ne smije da se ponovi, Crna Gora je država ravnopravnih građana

Vukšić je, kako se navodi, zajedno sa kandidatima za poslanike te koalicije Markom Milačićem i Vladislavom Dajkovićem obišao naselje Kakaricka Gora u Podgorici gdje su, dodaje se, razgovarali sa mještanima tog naselja o dugogodišnjim problemima sa kojima se suočavaju

3987 pregleda 5 komentar(a)
Dajković, Vukšić i Milatović u posjeti naselju Kakaricka gora, Foto: Narodna koalicija Složno i tačka
Dajković, Vukšić i Milatović u posjeti naselju Kakaricka gora, Foto: Narodna koalicija Složno i tačka

Dominantno za sve postoji pravda samo tri decenije nije postojala za srpski narod, ocijenio je nosilac liste "Narodna koalicija – Složno i tačka" Dejan Vukšić.

Kako je saopšteno iz te koalicije, Vukšić je poručio da to nikada više ne smije da se ponovi i da Crna Gora mora biti država ravnopravnih građana bez izuzetka.

Vukšić je, kako se navodi, zajedno sa kandidatima za poslanike te koalicije Markom Milačićem i Vladislavom Dajkovićem obišao naselje Kakaricka gora u Podgorici gdje su, dodaje se, razgovarali sa mještanima tog naselja o dugogodišnjim problemima sa kojima se suočavaju.

"Dok sam prilazio vašim kućama bio sam šokiran ovom putnom infrastrukturom i to na nekoliko kilometara od centra Glavnog grada Crne Gore, a onda kada sam stigao kod vas i čuo vaše stavove bilo mi je potpuno jasno da ste nacionalno diskriminisani. Zbog toga mislim da to što ste vi sve više godinama podnosili zahtjeve i urgirali da se riješe vaši problemi, ne samo da su vaši zahtjevi bili u fiokama, nego ste bili etiketirani pod oznakom "ne, ništa ne uložiti. Ja ne volim populističku priču, ja sam iz Grblja, Srbin, ali nikada to nisam isticao. Znate da kad jeste nešto, onda to ne ističete", kazao je Vukšić.

Prisutnima se obratio i Milačić koji im je tom prilikom rekao da će "Narodna koalicija" biti nezaobilazan politički faktor, te da će biti glas naroda.

"Poslije toliko godina i vi ovdje u Podgorici, ali i svi u Crnoj Gori kroz Narodnu koaliciju imate čistu, neukaljanu i novu priču na čijem čelu je advokat Dejan Vukšić koji u politiku ne ulazi da uzme od naroda, jer odavno dovoljno ima na račun svog dugogodišnjeg poštenog i uspješnog rada, već u politiku ulazi da bi dao svoj doprinos u ovim teškim vremenima i za srpski narod, ali i za svakog građanina Crne Gore", naveo je Milačić.

Dajković je komentariso uslove koje je zatekao, rekavši da je jasno da su plod političke nepodobnosti i nacionalne pripadnosti mještana naselja Kakaricka gora.

"Sjetimo se priče sa Kakaricke gore od prije petnaest godina, kada je jedan gradonačelnik iz DPS-a obećao česmu i neko mu je tada dobacio da ga neće glasati jer su Srbi, a on je odgovorio "e nećete ni vi imati vodu dok god smo mi tu". I tako je i bilo, to je jedno od rijetkih obećanja koje su ispunili", zaključio je Dajković.

Bonus video: