"Mi možemo": Depolitizovaćemo javnu upravu, mora se vrednovati znanje prilikom imenovanja na rukovodećim pozicijama

"Tražićemo racionalnu kadrovsku politiku, uz donošenje kadrovskih planova u svim organima javne uprave", rekli su iz koalicije "Da mi možemo za građansku Crnu Goru"

3203 pregleda 6 komentar(a)
Da mi možemo za građansku Crnu Goru, Foto: Da mi možemo za građansku Crnu Goru
Da mi možemo za građansku Crnu Goru, Foto: Da mi možemo za građansku Crnu Goru

Javna uprava kao nikada prije nije bila izložena partijskom uticaju u oblasti zapošljavanja, ocijenili su iz koalicije "Da mi možemo za građansku Crnu Goru".

To, kako kažu, sužava prostor odgovornom pristupu i izboru nepristrasnog visoko-rukovodnog, ekspertsko-rukovodnog i ekspertskog kadra.

"Partijska knjižica postala je prečica u napredovanju i kadriranju gdje su često pod okriljem intervjua kao poslednje karike u testiranju kadrova koji apliciraju za određena radna mjesta, sakriveni partijski interesi", naveli su iz te koalicije.

Sve to vodi, kako smatraju, urušavanju kvaliteta same javne uprave i u krajnjem do nezadovoljnog građanina.

"Građanski pokret "Da mi možemo za građansku Crnu Goru" će se kroz učešće u vlasti prevashodno izboriti za depolitizaciju javne uprave, a procesi zapošljavanja i imenovanja će biti transparentni i praćeni javnim konkursima", dodali su.

Kazali su da će tražiti da se za imenovanja na rukovodećim pozicijama vrednuje znanje dodajući da je ono jedino mjerodavno kao preporuka na ljestvici napredovanja.

"Tražićemo racionalnu kadrovsku politiku, uz donošenje kadrovskih planova u svim organima javne uprave", rekli su iz koalicije "Da mi možemo za građansku Crnu Goru".

Bonus video: