Božović: Izgradnja Palate pravde obezbijediće efikasniji rad pravosudnih organa

Osim odgovarajućeg zakonskog okvira, prema riječima Božovića, potrebno je da dodatno osnažimo kapacitete nadležnih institucija za borbu protiv kriminala i korupcije

4415 pregleda 4 komentar(a)
Bogdan Božović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe
Bogdan Božović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe

Kandidat za poslanika "SNP - Demos - Za tebe", Bogdan Božović kazao je da će zgradnja Palate pravde obezbijediti efikasniji rad pravosudnih organa i eliminisaće izgovore da, zbog nedostataka tehničke prirode, ruka pravde blagovremeno ne stiže do svih onih koji su to odavno zaslužili.

To je saopšteno iz koalicije "SNP - Demos - Za tebe".

"Organizovani kriminal i korupcija jedna su od najvećih prijetnji vladavini prava i zato je neophodno kontinuirano jačanje mehanizama za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala", kazao je Božović, navodi se u saopštenju.

Osim odgovarajućeg zakonskog okvira, prema riječima Božovića, potrebno je da dodatno osnažimo kapacitete nadležnih institucija za borbu protiv kriminala i korupcije.

"U tom cilju, Ministarstvo pravde, na čijem je čelu naš ministar Marko Kovač, intenzivno radi na donatorskom projektu čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za izgradnju zgrade – Palate pravde za četiri suda u Podgorici, kao i za poboljšanje smještajnih kapaciteta za Državno tužilaštvo", dodaje se u saopštenju.

Pod upravom Kovača, kako se navodi u saopštenju, nadležni resor aktivno komunicira sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i UNOPS kancelarijom, kako bi se adekvatno formulisao projekat i obezbijedila neophodna sredstva za njegovu realizaciju.

"Ovaj projekat, čija procijenjena vrijednost iznosi oko dva miliona eura, ima za cilj izradu tehničke dokumentacije za pomenute objekte, ali i jačanje kapaciteta Ministarstva pravde. Nedavno je održan i prvi sastanak Radnog tima za planiranje i pripremu izgradnje objekata pravosudnih organa u Podgorici, kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kao i Višeg suda u Podgorici, Vrhovnog suda, Privrednog suda, Osnovnog suda u Podgorici i Sekretarijata Sudskog savjeta", rekao je Božović.

Bonus video: