Živković u Plavu: Prethodne Vlade pokušavale da dijaspori uzimaju državljanstva, mi to nećemo činiti

“Da nije bilo vas i vaših glasova iz ovog kraja, ove dvije zastave večeras ovdje ne bi bile povezane. Ova naša crvena ponosna, sveta crnogorska i evropska", rekao je Živković, navodi se u saopštenju koalicije "Zajedno"

7292 pregleda 28 reakcija 14 komentar(a)
Koalicija "Zajedno" u Plavu, Foto: Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković
Koalicija "Zajedno" u Plavu, Foto: Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković

Crnogorskoj dijaspori se nećemo zahvaljivati onako kako je to radila ova i ona prethodna vlada pokušavajući da im oduzme pravo glasa i državljanstvo, kazao je Danijel Živković, nosilac koalicije "Zajedno" na izbornoj konvenciji u Plavu, saopšteno je iz te koalicije.

"Oni su htjeli da oduzmu pravo glasa i državljanstvo ljudima koji su stasavali i rasli u Crnoj Gori, koji su iz egzistencijalnih razloga otišli trbuhom za kruhom i koji su kao takvi stvorili ozbiljnu ekonomsku vrijednost na strani i tu ekonomsku vrijednost ulažu u našu Crnu Goru i tako je prethodna vlada htjela da im se zahvali", kazao je živković, navodi se u saopštenju.

On je kazao, kako se navodi u saopštenju, da nije glasova Plavljana Crna Gora nikad ne bi bila samostalna i nezavisna.

“Da nije bilo vas i vaših glasova iz ovog kraja, ove dvije zastave večeras ovdje ne bi bile povezane. Ova naša crvena ponosna, sveta crnogorska i evropska", rekao je Živković, navodi se u saopštenju koalicije "Zajedno".

Živković je, kako se navodi, iskoristio priliku da se zahvali i brojnoj crnogorskoj dijaspori.

"E pa mi ćemo im se zahvaliti tako što ćemo otići kod njih, zahvaliti im se na podršci i pozvati ih u Crnu Goru da dođu i da im kažemo da su uvijek ovdje dobrodošli", dodao je v.d. predsjednika DPS-a.

Živković je, kako je saopšteno, ukazao okupljenima da ne zaborave šta su vlasti od 30. avgusta 2020. godine radile.

“Koliko su nas puta samo kritikovali za loše privatizacije, za tranziciju, za uništena preduzeća, a nijesu ni zasjeli u fotelje uništili su Montenegro Airlines, Kombinat aluminijuma, Novi duvanski kombinat, otjerali Aman iz Crne Gore koji je pokrenuo arbitražni postupak za 100 miliona eura koje ćemo možda sjutra morati da platimo. Nijesu ni zasjeli u fotelje a već su počeli da sprovode politiku revanšizma i uništenja svega što je bilo dobro vezano za Crnu Goru", rekao je Živković, saopšteno je iz koalicije "Zajedno".

Zato, dodao je on, mi moramo vratiti investitore u Crnu Goru.

"Nema napretka bez novih investicija. Nema investicija bez stabilne političke vlasti. Nema stabilne političke vlasti bez koalicije ”Zajedno!” koju čine DPS – SD – LP – DUA. Zato ćemo mi biti ne okosnica, nego ključni faktor u narednoj izvršnoj vlasti", zaključio je Živković.

Kandidat za poslanika Abaz Dizdarević, kazali su, osvrnuo se na nedavnu izjavu predsjednika pokreta Evropa sad.

“Ja kao i vi, znam da ćemo ovom paklu u kojem se našla Crna Gora brzo stati na kraj. Vidite i populističko ponašanje naših političkih oponenata koji obećavaju kule i gradove i koji kažu da su oni ti koji će enormno podizati plate a da ako ne uspiju u tom programu, da će podnijeti ostavke", rekao je Dizdarević, navodi se u saopštenju.

Šta nama znače njihove ostavke, dodao je on i upitao "Da li mi treba odavde da kažemo da će svi Plavljani imati vikendicu na Plavskom jezeru i da ćemo ako to ne realizujemo podnijeti ostavke?".

"Nećemo, jer vodimo ozbiljnu politiku i jer ćemo poštovati svaku riječ našeg programa i kao ozbiljni politički subjekti realizovati sve ono što je u njemu zapisano", kazao je Dizdarević.

Prisutine je, kako se navodi, pozdravio i Nihad Canović, predsjednik Opštine Plav koje je, prema njihovim riječima, ukazao samo na neke od dosadašnjih učinaka lokalne vlasti kao i na buduće planove.

"Radimo na tome da promijenimo azbestne cijeve u gradu zbog zdravlja ljudi i kvalitetnog vodosnabdijevanja. Kupili smo zemljište za glavni stadion fudbalskog kluba “Jezero”, a uskoro će početi i rekonstrukcija pomoćnog terena. Možemo da se pohvalimo radovima na domu za stare, te da i na taj način pokazujemo da vodimo računa o našim najstarijima sugrađanima. Pokazujemo da smo spremni da otvaramo nova radna mjesta i stvaramo novu perspektivu našem kraju", rekao je Canović.

Na tribini je govorio, kazali su iz koalicije "Zajedno", i kandidat za poslanika Amar Borančić koji je tom prilikom posebno uputio pozdrav crnogorskoj dijaspori.

“Ponekad me je sramota koliko emociju prema Crnoj Gori pokazuje velika plavska dijaspora širom Evrope i Amerike, veću od nekih pojedinaca koji žive u njoj", dodao je Borančić.

Bonus video: