Marković u tužilaštvu o Belvederu: Politički pritisak odlazeće Vlade na neistomišljenike

Kako je kazala Marković, nije se do danas ustanovilo ko je odgovarao po komandnoj odgovornosti u radu policije na Cetinju i koliko je bilo prekoračenja ovlašćenja, "a to je ono što ja pitam tužilaštvo"

9109 pregleda 15 komentar(a)
Jelena Marković, Foto: Liberalna partija
Jelena Marković, Foto: Liberalna partija

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije (LP) Nikšić, Jelena Marković, danas je dala izjavu pred tužilaštvom na Cetinju pod optužnicom za dešavanja na Belvederu, saopšteno je na iz te partije.

"Time se nastavlja politički pritisak na neistomišljenike ove vlasti koji su tada iskazali građanski bunt protiv urušavanja države i društva", kazala je ona.

Belveder je bio, prema njenim riječima, demokratski i građanski otpor Crnogoraca sve tri vjere i svjedočenje o brutalnoj torturi policije nad nedužnim narodom koji je došao da mirno izrazi svoj protest zbog ponižavanja Cetinja kao prijestonice i Crne Gore, zbog nasilnog ustoličenja vjerodostojnika crkve Srbije koji je na kraju izveden brutalnom policijskom torturom, odnosno desantom nad nedužnim građanima kojim smo svi ugroženi.

"Moje pitanje za Ombudsmana je ko je spriječo njegov tim da bude 4. i 5. Septembra na Cetinju i zasto su umjesto tu đe je epicentar i sušta potreba da bude tim, zaštitnika ljudskih prava i sloboda nije bio tu nego pred Hramom đe nije bilo nikakve opasnosti? Zašto je izostala kontrola rada policije toga dana od strane tako važne institucije? Zašto se isto prenijelo i na događaje 13 Jula u NK?" rekla je Marković, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Da se kojim slučajem ponavlja, kazala je ona, ja bih opet bila na Belvederu.

"Jasno je da je ovo pokušaj predizbornog linča i jasna namjera zastrašivanja od strane premijera u tehničkom mandatu", dodala je ona.

Kako je kazala Marković, nije se do danas ustanovilo ko je odgovarao po komandnoj odgovornosti u radu policije na Cetinju i koliko je bilo prekoračenja ovlašćenja, "a to je ono što ja pitam tužilaštvo".

Bonus video: