Bilčik: Uz odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, Crna Gora može biti naredna članica EU

Bilčik je naveo da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori

1898 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka Bilčika i Ibrahimovića, Foto: Bošnjačka stranka
Sa sastanka Bilčika i Ibrahimovića, Foto: Bošnjačka stranka

Uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda, poručio je predsjedavajući u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Vladimir Bilčik.

Bilčik se sastao u Briselu sa predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimovićem.

Iz Bošnjačke stranke su saopštili da su sagovornici konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike.

Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu.

On je naveo da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori.

Iz Bošnjačke stranke su saopštili da je Bilčik iskazao zahvalnost Bošnjačkoj stranci na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti, od kako kažu, prvog dana, evropskim integracijama.

Ibrahimović je istakao da Bošnjačka stranka predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore, jer, kako kaže, moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda.

Zamah takvom cilju, istakao je Ibrahimović, može dati samo politički stabilna, evropska i građanska Vlada Crne Gore, koja bi prema njegovim riječima, napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija.

Bonus video: