Eraković: Hitna inicijativa za smjenu Vraneša, poručio da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori

"Zbog skandaloznog postupka predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji je javno saopštio da ne poštuje državu Crnu Goru i naše državne praznike, poručujući, zapravo, da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori, pokrenućemo hitnu inicijativu za njegovu smjenu"

18933 pregleda 70 reakcija 53 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS
Ažurirano: 02.06.2023. 16:07h

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković najavio je da će pokrenuti hitnu inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša.

"Zbog skandaloznog postupka predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji je javno saopštio da ne poštuje državu Crnu Goru i naše državne praznike, poručujući, zapravo, da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori, pokrenućemo hitnu inicijativu za njegovu smjenu", napisao je Eraković na Tviteru.

Vraneša su iz pljevaljskog DPS pitali da li priznaje Dan nezavisnosti kao državni praznik.

Vraneš je odgovorio da se ne bi ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maj, da ga Tošić na to nije napomenuo na sjednici.

"Takođe, kao predsjednik Opštine Pljevlja prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u cirkusku predstavu, a Vi i vaši odlazeći ideolozi ste zauvijek otišli u istoriju ukrašavajući grad izraubovanim ulicama i trotoarima", rekao je predsjednik Opštine.

Vraneš je ranije uputio zahtjev svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća da na zgradama istaknu srpske trobojke.

Vuković Kuč: U crnogorskoj politici ne pamti se ovakva bahatost jednoga funkcionera, na ivici krivične odgovornosti

Članica Predsjedništva DPS Aleksandra Vuković Kuč saopštila je da se u crnogorskoj politici ne pamti ovakva bahatost jednoga funkcionera, na ivici krivične odgovornosti.

"Oni koji su Vraneša izabrali da bude na čelu Pljevalja, grada u državi koju ovako drzovito negira, moraju odgovarati pred crnogorskim građanima, zakonima i Ustavom. Evropa sad, Demokratska Crna Gora, URA, vaših devet odbornika u pljevaljskoj skupštini omogućili su ovo antidržavno djelovanje. Bez vas, ovo ne bi bilo moguće. Što je u ovakvom ponašanju Daria Vraneša građansko, urbano, evropsko? Izjasnite se, hrabro, vrijeme je", napisala je Vuković Kuč na Tviteru.

Bonus video: