Danilović: Nijesam crtao koga želim za predsjednicu

Danilović rekao da nije važno da li ona ima političkog iskustva
71 pregleda 18 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2017. 06:29h

Predsjednik dijela članova Demosa Goran Danilović kazao je da nije imao neku posebnu osobu na umu kada je poručio da bi bilo dobro da predsjednički kandidat bude žena.

“Nisam nikoga crtao niti sam već naumio favoritkinju. Ništa od toga”, kazao je Danilović.

Predsjednički izbori održavaju se na proljeće, a iz dijela stranaka i nevladinog sektora smatraju da bi žena mogla da za tu priliku ujedini opoziciju.

Danilović je kazao da je ranije predlago da bi bilo najbolje da cijela opozicija ima jednog kandidata i to nestranačku ličnost, ali da je ona prošla gotovo neopaženo i da je veću buru izazvao predlog da to bude žena.

“Stičem utisak da o muškarcu kandidatu ne treba dodavati i pojašnjavati ali o ženi kao pravom rješenju, čak i kada je samo predlog u pitanju, morao bih ponuditi izgleda zdravstveni karton i predlagača i svih predloženih”, napisao je na Fejsbuku.

Na kraju je poručio da je poslije reakcija na taj predlog još više ubijeđen da kandidat za predsjednika iz redova opozicije trebalo da bude žena.

On je dan ranije kazao da je manje važno da li je kandidatkinja osoba sa političkim iskustvom ili neka od javnih ličnosti sa dokazanim znanjem i hrabrošću iz javnog života.

Bonus video: