Građani će brojati samo dobre vijesti

Hrabro se broje dobri rezultati i tek će se brojati!

31162 pregleda 581 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Od promjene vlasti, porasla su socijalna davanja i unaprijeđena je socijalna politika.

U Crnoj Gori sada 125 000 djece prima dječiji dodatak, dok 70 000 osnovnoškolaca dobija besplatne udžbenike i nastaviće da ih dobija. Preko 7 000 roditelja je primilo devet puta uvećanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 900e. Minimalna penzija je povećana za 80% i tu nećemo stati. Preko 40 000 penzionera je primilo jednokratnu pomoć, a preko 3 000 građana je primilo 100% uvećane staračke naknade. Za 15 000 majki sa troje i više djece su vraćene naknade.

Krenuli smo sa akcijom Stop inflaciji, koja je dala sjajne rezultate. Prvi put, u poslednjih par godina, imamo negativnu stopu inflacije. U Evropi, jedino Crna Gora i Belgija trenutno imaju negativnu stopu inflacije, upravo zahvaljujući ovoj akciji. Ovaj model, koji se primjenjuje u Crnoj Gori, počele su i druge države regiona da implementiraju u svoj sistem.

Imamo najveći izvoz ikada u istoriji. Prihod od izvoza iznosi 700 miliona eura, dok je stopa nezaposlenosti najmanja od kada Monstat radi mjerenje. Povećane su zarade u zdravstvu, prosveti, policiji. U prosveti su zarade povećane 20%, dok prosječna zarada u policiji iznosi 969 eura.

Brojaćemo samo dobre rezultate, jer hrabro se broji!

Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Želimo da Crna Gora bude država socijalne pravde!

Novim anti-mafija zakonom ćemo oduzeti imovinu stečenu kriminalom i osnovati „Fond pravde“, da se oteto vrati u budžet države. Tada ćemo imati više novca za nove bolnice, škole, vrtiće, infrastrukturne i kapitalne projekte.

Sprovešćemo veting u pravosuđu, policiji i inspekciji u cilju oslobađanja sistema od korumpiranih i lica povezanih sa mafijom i organizovanim kriminalnim grupama.

Sa Fondom „Stan za sve“ podstanari i svi oni koji nemaju svoj stan, moći će da ga kupe po najpovoljnijim uslovima – po cijeni izgradnje!

Afirmisaćemo ideju ‘’stalni sezonski radnik’’ gdje bi država pomogla poslodavcima, a naročito radnicima da imaju sigurna radna mjesta tokom cijele godine.

Legalizacijom svih bespravnih objekata u roku od pet godina, država će prihodovati najmanje 150 miliona eura, a građani će legalizaciju plaćati u ratama od 15 do 30 godina.

Donijećemo zakon o otplati dugova socijalnim kategorijama koji su nenaplativi i stariji od 3 godine. Pravdu moraju osjetiti i svi radnici bivših državnih preduzeća koji nijesu stekli otpremninu. Oni će dobiti novčanu podršku i tako ćemo ispraviti nepravdu koja ih je učinila žrtvama kumovske tranzicije unazad tri decenije.

Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

ALEKSA I DRITAN, za hrabre korake ka društvenom blagostanju.

Unazad 8 godina, od kako su osnovani politički subjekti Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, pamtimo samo konstantnu i hrabru borbu za bolju Crnu Goru.

U svim sferama života potrebna nam je hrabrost da bismo ostvarili zacrtane političke ciljeve. Hrabrost ne vidi opasnost i neprilike, ali hrabre odluke vide dobre rezultate.

Crna Gora je postala slobodno društvo, to nam pokazuju i sva relevantna istraživanja, kako domaćih, tako i međunarodnih organizacija. U Crnoj Gori više nema mjesta za one koji bi druge da progone zbog političkog ili bilo kog drugog opredjeljenja.

Tražimo od građana da nam daju povjerenje u naredne četiri godine kako bismo nastavili našu borbu, prvenstveno protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja razjeda naše društvo. U protekle tri godine toga je manje, ali želimo dodatnu priliku za konačni obračun sa tim pošastima, koji znači i kompletno ozdravljenje Crne Gore.

Za nešto više od 2 godine, pokazali smo na brojnim primjerima šta znači odgovorno upravljanje budžetom. Možemo se pohvaliti da se vodilo računa o svim kategorijama društva, pa su tako svi osjetili benefite odgovorne politike, od naših najmlađih pa sve do onih koji su izgradili ovu zemlju, a to su naši penzioneri. Vratili smo preduzeća koja su sumnjivo privatizovana u državno vlasništvo i tako očuvali postojeća radna mjesta, ali i otvorili dodatna. Mi, za razliku od svih prethodnih, državnu imovinu nismo rasprodavali nego smo je uvećavali!

Mi smo svojim djelima pokazali kako znamo HRABRO da brojimo mnoge uspješne projekte koje smo realizovali, ali 11. juna građani će nam dati dodatni vjetar u leđa da učinimo Crnu Goru najljepšim mjestom za život.

13 je ovog puta srećan broj!