Grbović: Pljevlja će imati novu bolnicu

"Urađen je projektni zadatak za novu Opštu bolnicu Pljevlja, do 16. juna završava se izbor idejnog arhitektonskog rešenja, glavni projekat će biti završen do novembra ove godine, a sa radovima počinjemo proljeća 2024. godine", kazao je Grbović

3495 pregleda 3 komentar(a)
Saša Grbović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe
Saša Grbović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe

Kandidat za poslanika koalicije "SNP- Demos - Za tebe" i direktor Opšte bolnice Pljevlja Saša Grbović kazao je da nova Opšta bolnica u Pljevljima, zahvaljujući 43. Vladi, nije više imaginarna priča i da su sve ono što su obećali ispunili, saopšteno je iz te koalicije.

"Pljevlja će imati novu bolnicu. Dobro poznata priča Demokratske partije socijalista (DPS) koji su pred svake izbore u Pljevljima govorili o otvaranju bolnice, o mnogim projektima i ulaganju bila je imaginarna i zaboravljena odmah nakon proteka istih", rekao je Grbović, navodi se u saopštenju koalicije.

Za Pljevlja su, prema riječima Grbovića, obećavali svi, a samo je 43. Vlada, čiji je dio Socijalistička narodna partija pokrenula infrastrukturne projekte i itekako pokazala da vodi računa o svim građanima i o svim sferama društva, jednako.

"Urađen je projektni zadatak za novu Opštu bolnicu Pljevlja, do 16. juna završava se izbor idejnog arhitektonskog rešenja, glavni projekat će biti završen do novembra ove godine, a sa radovima počinjemo proljeća 2024. godine. Dokazali smo da ovo nisu samo riječi, već ozbiljno vođenje politike, sa odgovornim ljudima na čelu institucija koji svoj rad i zalaganje pretvaraju u djela", dodaje se u saopštenju.

Zahvaljujući amandmanu poslanice SNP-a u Skupštini Crne Gore, Milosave Paunović, kazali su, uloženo je 300.000,00€ za medicinsku opremu u bolnici u Pljevljima.

"Uz pomoć Ministarstva zdravlja, kojim rukovodi ministar Dragoslav Šćekić, svakodnevno unapređujemo zdravstveni sistem, kako kroz kupovinu nove opreme, renoviranje i adaptaciju zdravstvenih objekata, tako i stvaranjem uslova da zadržavamo naše najbolje kadrove i na taj način pružimo našim građanima najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu", dodao je Grbović, kazali su iz koalicije "SNP- Demos - Za tebe".

Bolnica u Pljevljima, rekao je Grboić, dobila je najsavremeniji skener aparat, zatim rentgen, a u poslednjih dvije godine uloženo je oko milion eura, samo u opremu.

"Medicinski kadrovi koji su za vrijeme loše politike DPS-a napustili Pljevlja, u sve većem broju pokazuju interesovanje da se vrate i da zajedno nastavimo da se borimo za bolji život u Pljevljima, za naše građane, za Pljevlja", kazali su iz ove koalicije.

Socijalistička narodna partija je bila, dodao je Grbović i kazao da će uvijek biti partija "svih nas koji smo spremni da istrajno i časno radimo" kako bi Pljevlja i Crnu Goru napravili boljim mjestom za život.

"Za otvaranje novih radnih mjesta, za Pljevlja, za najbolju zdravstvenu zaštitu, za građane, za Crnu Goru, za tebe", poručili su iz ove koalicije.

Bonus video: