Živković u Kolašinu: Nastavićemo s ulaganjima nakon pobjede na izborima

Nosilac liste "Zajedno" kazao da Crnom Gorom ne mogu upravljati oni koji ne poštuju državne simbole

6041 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Živković, Foto: koalicija Zajedno
Živković, Foto: koalicija Zajedno

Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, poručio je na tribini te koalicije u Kolašinu da su izgradnjom auto-puta otvorili novu perspektivu razvoja te opštine, te da će nastaviti s ulaganjima nakon, kako vjeruje, pobjede na izborima

“Politika ove koalicije je najbolje oslikana kroz primjer izgradnje auto-puta, kroz primjer gradnje jednog mosta na Moračici, građevinskog i arhitektonskog čuda na ovom kraju Evrope. Kuda je ovaj auto-put prošao mnogi su se čudili. Tako je naša politika kroz upravo ovakve predjele i kroz ovakve teškoće gradila našu državu Crnu Goru. Sa tim teškoćama oličenim u našoj političkoj konkurenciji koji su nas uvijek vukli nazad, mi smo uspjeli da sagradimo prvu dionicu auto-puta. Ja vam sada kažem, i pored svih njih koji će nas vući unazad izgradićemo i drugu i treću dionicu auto-puta”, rekao je Živković, kako se navodi u saopštenju.

On je kazao da je upravo obezbjeđivanje kvalitetne infrastrukture omogućilo dolazak stranih investitora, što za posljedicu ima činjenicu da je Kolašin "postao jedno veliko gradilište".

“Ovdje će uskoro početi izgradnja hotela sa četiri i pet zvjezdica, u kojima će, kada se naprave, kolašinska mladost moći da pronađe svoju budućnost, obezbijedi sebi kvalitetnu egzistenciju da ostane ovdje u Kolašinu. Pa nije li naša vizija razvoja Sjevera bila oličena u tome da mladi ljudi ostaju na Sjeveru. Da se Sjever razvija podjednako kao Jug i središnja regija? Jesmo li to mi omogućili izgradnjom prve dionice auto-puta? Jesmo. Treba li mi da se saginjemo ili da se stidimo onoga što smo uradili u prethodnom periodu u Crnoj Gori? Ne treba. Mi to iz punog glasa treba da afirmišemo na svakom mjestu”, kazao je v.d. predsjednik DPS-a.

Simpatizere koalicije koju predvodi je potom, između ostalog, upitao kako može voditi Crnu Goru neko ko ne poštuje tekovine 21. maja 2006. godine

"Kako može neko ko ne poštuje naše svete simbole, našu zastavu, naš grb i našu himnu da upravlja Crnom Gorom? Kako mogu da upravljaju Crnom Gorom oni koji Crnu Goru ne smatraju svojom matičnom državom? Kako mogu da se nadmeću i da budu naša politička konkurencija oni koji poništavaju sve vrijednosti građanskog, multinacionalnog i savremenog društva? Kako mogu da se nadmeću za vlast oni koji vama ovdje u Kolašinu prodaju maglu i pokušavaju da se predstave kao navodni nosioci antifašizma? Kako može bilo ko da se predstavi pred građanima kao nosilac javne funkcije bilo da radi u vladi ili lokalnoj samoupravi kada poništava sve ono što su naši preci u prethodnom vremenskom periodu uradili, a znate da su naši preci krvarili za granice ove Crne Gore”, naveo je Živković.

Poručio je da takvi nikad ne mogu upravljati Crnom Gorom.

“Da li su oni danas na vlasti na državnom niovu u tehničkom mandatu ili na vlasti ovdje u Kolašinu ili u nekim drugim lokalnim samoupravama, nemojte da imate nikakvu dilemu – ta nakaradna kula od karata brzo će se srušiti, to je samo pitanje vremena, a mi ćemo im pokazati kroz istrajnost, gorštačku žilavost koju smo pokazivali tokom cijelog ovog vremenskog intervala da ćemo mi biti ti koji će voditi Crnu Goru naprijed jer drugi, nažalost, nema ko. Naša politička konkurencija se ni po čemu dobrom nije predstavila građankama i građanima Crne Gore. Ajmo za ove ljude koji se nalaze pod rednim brojem 10 da im damo čistu desetku na izborima, a da mi vama vratimo tom čistom desetkom nakon izbora”, zaključio je Živković.

Marta Šćepanović, predsjednica kolašinskog odbora DPS-a, istakla je da oni koji zastavu Crne Gore "gledaju reda radi i protokola, kao da je bilo koja zastava bilo koje države u svijetu", treba da znaju da "ne mogu ništa Crnoj Gori".

“Zna se ko je ovoj državi dar, a ko prokletstvo. Često se vraćam na onu staru izreku 'u pamet se Crnogorci'. Ovo je poruka za sve one koji su za trenutak zaboravili ko su, što su i gdje su, a vidjeli su posljednje tri godine što se čini i gdje ćemo završiti ako ovo ludilo ne stane”, dodala je Šćepanović.

Ona je kazala da zna da su "Crnogorci uvijek u odsudnom momentu znali da naprave pravi izbor", te je sugrađanke i sugrađane pozvala da 11. juna "uzmu sudbinu u svoje ruke".

“Ne dajmo našu Crnu Goru. Nađimo u predstojećoj nedjelji i vremena i strpljenja da i komšiji i prijatelju i rođaku objasnimo sve ovo šta se dešava sa Crnom Gorom. Zbog Crne Gore, zbog svih nas, zbog sigurne budućnosti u njoj, učinimo sve da naša zajednička kolona 11. juna bude ubjedljiva i nedostižna. Junskom desetkom branimo ono majsko DA za Crnu Goru koju volimo", poručila je Šćepanović.

Na tribini je govorila i kandidatkinja za poslanicu i članica Predsjedništva DPS-a Aleksandra Vuković.

“Zajedno za Kolašin, kako ga je opisala Rebeka Vest u svojoj kultnoj knjizi 'Crno jagnje i sivi soko'. Rijetkost i visina. Visina koja ne zamara nego izaziva. Kao što je naša politika bila rjetkost na Zapadnom Balkanu i visina koju naši takmaci ne mogu ni dokučiti iako se o nju lome i za nju hvataju kad žele pred svijetom djelovati uljudno i progresivno. Kolašine, nijesi ti mala varoš ali fina, ti si grad drugi na svijetu po izvrsnosti freske koja se nalazi u tvom i našem moračkom manastiru – gavran hrani proroka Iliju. Ti si crnogorski prodor u svijet i naklon Pabla Pikasa čijim ću riječima završiti ovo obraćanje vama – “nađite situaciju u kojoj vam rad daje onoliko sreće koliko vaše slobodno vrijeme”. Neka ovaj naš rad bude naša sreća za vrijeme koje ćemo zvati slobodnom. Pobijedi li 11. juna desetka, savršeni broj za sve nas nesavršene ljude koje ideja zajedno i Crna Gora u pokretu makar približava savršenstvu kao nemogućoj misiji. A mi smo realni, tražimo nemoguće”, rekla je Vuković.

Bonus video: