Niković: Borba protiv organizovanog kriminala je jedan od ciljeva koalicije "Mi možemo"

"Policija, tužilaštvo i sudovi, nažalost, godinama unazad ne djeluju adekvatno, a ni koordinirano", kazao je Niković

3435 pregleda 0 komentar(a)
Redžep Niković, Foto: Mi možemo
Redžep Niković, Foto: Mi možemo

Kandidat za poslanike sa izborne liste "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru" Redžep Niković kazao je da je organizovani kriminal jedna od najnegativnijih pojava koja predstavlja veliku političku i ekonomsku prijetnju Crnoj Gori, saopšteno je iz te koalicije.

"Posebno plaši činjenica da u Crnoj Gori, uprkos itekako dobrim pravnim propisima, ovaj sve izraženiji problem bilježi sve veći rast, kao i da je veliki broj mladih ljudi involviran u ove nezakonite aktivnosti", rekao je Niković, navodi se u saopštenju.

Uprkos svemu tome, dodao je on, oni na kojima stoji odgovornost i nadležnost za sprečavanje organizovanog kriminala i korupcije, a to su policija, tužilaštvo i sudovi, kako je kazao, nažalost, godinama unazad ne djeluju adekvatno, a ni koordinirano.

"Negativne pojave zahtijevaju sinergetsku akciju policije , sudstva i tužilaštva, ali i cijele društvene zajednice. Da bi se postigli ozbiljni rezultati institucije sistema prije svega moraju biti očišćeni od partijskih, korumpiranih kadrova i zamijenjeni ljudima koj imaju integritet i znanje. Mi znamo i možemo da prekinemo spregu organizivanog kriminala i države, zato u nedjelju glasajte za broj 9", navodi se u saopštenju.

Bonus video: