PES: Izvršni direktor Fidelity Consultinga u ugovornom odnosu sa Vladom

"Paušalnim i političkim komentarima pokušavaju da zamijene ulogu onih političkih aktera, koji apsolutno o ekonomiji nemaju ni kompetencije, ni rezultate"

15815 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
PES, Foto: Pokret Evropa sad
PES, Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas da se konsultantska kuća Fidelity Consulting prije nekoliko dana suptilno, a danas otvoreno uključila u predizbornu kampanju.

"Sada za potrebe onih koji su osporavali program Evropa sad 1.0. A to nije čudno budući da je i sam izvršni direktor kompanije u ugovornom odnosu sa Vladom koju je izglasao DPS (Demokratska partija socijalista)", ističe se u saopštenju PES.

Oni su reagovali na saopštenje Fidelity Consultinga u kome se između ostalog navodi da predsjednik PES Milojko Spajić suptilno stvara alibi za odlaganje sprovođenja programa "Evropa sad 2.0".

"Paušalnim i političkim komentarima pokušavaju da zamijene ulogu onih političkih aktera, koji apsolutno o ekonomiji nemaju ni kompetencije, ni rezultate. Stoga, razočaravajuće je da ova agencija prihvata ulogu političkog sredstva u svrhu jeftinih manipulacija", kazali su iz PES.

Iz te partije navode da "jedini fiskalni dokument koji ova Vlada ima usvojen je Zakon o budžetu za 2023, a kojim je predviđeno zaduživanje u naredne tri godine za potrebe finansiranja tekuće potrošnje, uz deficit od 5% BDP-a prosječno godišnje i javni dug koji kontinuirano raste".

"Da li je to, g. Vukoviću, održiv budžet? Da li biste se Vi zadužili po skoro 11% kamatnoj stopi da je tako sjajna situacija? Da li je dobro da je kapitalni budžet na nivou izvršenja 15% planiranog i da je niži za preko 60% u odnosu na isti period prethodne godine?", zaključuje se u saopštenju PES.

Bonus video: