Vlada: Mediji da konsultuju nadležne prije nego prenesu neprovjerene informacije

"U mandatu 43. Vlade ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting” nije potpisan"

18468 pregleda 7 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Vlada Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti

Vlada Crne Gore saopštila je da u njenom 43. mandatu ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting nije potpisan i tom prilikom je savjetovala medije koja saopštenja treba da objave.

Ranije danas "Pokret Evropa sad", reagujući na ranije navode "Fidelity consultinga", saopštio je da je Miloš Vuković, izvršni direktor te konsultantske kuće u ugovornom odnosu sa Vladom.

"Posljednjih dana, u susret vanrednim parlamentarnim izborima, od strane različitih subjekta političkog života sve češće se plasiraju informacije o aktivnostima Vlade Crne Gore koje su ništa drugo do čista dezinformacija. Uz razumijevanje da je interesovanje javnosti za rad Vlade veliko, posebno kada naslov nosi izvjesnu dozu kontroverze - molimo još jednom medije da neprovjerene informacije ne prenose bez prethodnog konsultovanja nadležnih organa", navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade.

Naveli su da se konkretno radi o naslovu koji su danas objavili pojedini mediji, a koji, kako kažu, insinuiraju da "Vlada Crne Gore ima ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting".

"Ovom prilikom, još jednom, apelujemo na medije da se prije objave ovakvih informacija obrate nadležnim organima, kako bi u skladu sa profesionalnim standardima provjerili ove i slične navode. Ostanimo zajednički posvećeni ambijentu u kome će istinite i provjerene informacije imati prioritet u odnosu na senzacionalizam koji karakteriše političko-partijski diskurs", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: