Tomić: Građani u nama imaju i uvijek će imati iskrenog prijatelja i zastupnika svojih prava

"Kroz rad aktuelne Vlade doprinijeli smo vraćanju Željezare, bolnice u Meljinama, Luke Bar i trajekta Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo"

3424 pregleda 1 komentar(a)
Tomić, Foto: SNP
Tomić, Foto: SNP

Imajući u vidu da smo ozbiljan politički subjekt, koji od svog osnivanja temelji četiri osnovna principa - slobodu, pravdu, jednakost i solidarnost, garantujemo da građani u nama imaju i uvijek će imati iskrenog prijatelja i zastupnika svojih prava, saopštio je danas Zoran Tomić, kandidat za poslanika SNP-Demos "Za tebe" i potpredsjednik Opštine Nikšić

"Kroz rad aktuelne Vlade doprinijeli smo vraćanju Željezare, bolnice u Meljinama, Luke Bar i trajekta Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo. Takođe su tokom mandata ostvareni brojni rezultati na svim društvenim poljima, u poljoprivredi, zdravstvu, ekonomiji, pravdi, sportu, u borbi protiv kriminala i korupcije. Ostvarivanjem dobrih rezultata stvorili smo sigurnost investitorima da ulažu u našu državu i na taj način doprinesu otvaranju novih radnih mjesta", istakao je Tomić u saopštenju SNP.

On je dodao da su u proteklih godinu dana otvorene dvije fabrike, u Tuzima, za preradu voća i povrća i fabrika čipsa, kao i fabrika u Nikšiću za prozivodnju votke.

"Na taj način, otvorili smo vrata novim radnim mjestima i dali priliku za zaposlenje. Socijalistička narodna partija kao dio 43. Vlade, pokazala je da vodi računa o svim djelovima naše države, da ne pravi jaz kakav je ranije postojao između sjevera i centralnog i južnog dijela. Radili smo na unapređenju i razvoju svakog grada, od Ulcinja do Plava i na to smo ponosni", rekao je Tomić.

On je poručio da smatraju da su Crnoj Gori prijeko potrebna radna mjesta u realnom sektoru, smanjenje zavisnosti od uvoza, povećanje BDP-a, što će kako tvrdi Tomić u konačnom dovesti do smanjena javnog duga, veće zaposlenosti i realnog povećanja zarada.

"Nastavićemo da radimo u tom pravcu. Kroz odgovoran odnos prema državi i građanima, pokazali smo da ne želimo populistički da vodimo državu u razna zaduženja, kao što je to bio slučaj sa bivšim režimom, već da vodimo stvaranju povoljnih uslova poslovanja u vidu subvencija za investitore, kao i za pokretanje sopstvenih biznisa, kako bi omogućili da što više naših građana dobije priliku za zaposlenje. Samo to je garancija da će naši građani bolje živjeti, ostati u Crnoj Gori, stvarati porodice i imati sigurniju budućnost", rekao je Tomić.

Po njegovim riječima, ukoliko dobiju povjerenje građana, nastaviće da rade na poboljšanju poslovnog ambijenta, privlačenju investitora, a samim tim povećanju zaposlenosti građana.

"Za samo godinu dana pokazali smo da vodimo časnu, odgovornu i doslednu politiku, da radimo u interesu građana, da otvaramo vrata novim radnim mjestima, da su nam mladi i njihovo zaposlenje prioritet. Za nova radna mjesta, za pošten i istrajan rad, za mlade, za bolju Crnu Goru, za tebe", zaključio je Tomić.

Bonus video: