Mugoša: Bavićemo se svim kategorijama društva koje su zapostavljene u prerhodne tri godine

Mugoša je istakao da su u prethodne tri godine bile zapostavljene kategorije koje su posebno pogođene aktuelnim rastom troškova života

5019 pregleda 18 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Održivost zdravstvenog sistema je već ugrožena, ali ne treba dozvoliti urušavanje penzionog sistema, kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i kandidat za poslanika na koalicionoj listi "Zajedno za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković", Boris Mugoša.

On je, obraćajući se na skupu u Danilovgradu rekao da predizborni program koalicije na čijoj je isti obuhvata sve kategorije društva, ističući ranjive grupe.

Kako je saopšteno iz te koalicije, Mugoša je izrazio zabrinutost nedavnim, kako ih on naziva, nemilim događajima koji su se odvijali u dvorištima škola, te vršnjačkim nasiljem i mnogim "anomalijama kod omladine" što je, smatra on, posljedica ambijenta u kojem živimo.

"Bavili smo se i činjenicom da imamo mali obuhvat djece u predškolskim ustanovama. Bavili smo se i činjenicom da imamo ogromne migracije, da nam dvije trećine Crne Gore, odnosno opština u Crnoj Gori ima negativan prirodni priraštaj. Bavili smo se i položajem osoba sa invaliditetom, ali i položajem romske i egipćanske populacije. Bavili smo se i mladima, jer vidite po anketama da veliki dio mladih želi da napusti našu zemlju" kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da su u prethodne tri godine bile zapostavljene kategorije koje su posebno pogođene aktuelnim rastom troškova života.

“Bavili smo se i onim kategorijama koje su potpuno zaboravljene u prethodne tri godine divljanja cijena, a to su korisnici materijalnih davanja, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice i tuđe njege i pomoći koji dobijaju mizernih 80 eura mjesečno, nezaposlenima kojih ima preko 40 hiljada i penzionerima kojima je penzija u ovom periodu drastičnog rasta troškova života simbolično povećana za par eura”, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, u prethodnom periodu se "presipalo iz šupljeg u prazno", pa je, smatra on, ugrožena održivost zdravstvenog sistema.

"Pogledajte što nam se dešava s nedostatkom ljekova, nedostatkom sredstava za vještačke oplodnje i sl. a ima za neke druge stvari para iz budžeta. I što sad planiraju, da uruše i penzioni sistem. E to nećemo nikako dozvoliti" zaključio je Mugoša.

Bonus video: