Živković: Država mora da ponudi poljoprivrednicima jasnu strategiju razvoja

"Oni koji nas hrane moraju imati najbolje uslove za svoj rad", porućio je Živković

8709 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Živković, Foto: Demokratska partija socijalista
Živković, Foto: Demokratska partija socijalista

Nema novca bez stvaranja i razvoja, a ko tvrdi suprotno taj pokušava na najniži način da manipuliše ljudima, kazao je vršilac dužnosti predsjedinka Demokratske partije socijalista (DPS) i nosilac liste "Zajedno za budućnost koja ti pripada" Danijel Živković.

On je to rekao prilikom posjete domaćinstvu predsjednika Udruženja pčelara i nekadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora DPS Pljevlja Žarka Dragaševića, saopšteno je iz te partije.

"Imamo bogatstva, resurse, potencijal za proizvodnju zdrave hrane, sve to moramo da na pravi način koristimo", naveo je Živković.

On je ocijenio da su pčelari poznati kao "vrijedni domaćini", kojima je, kako kaže, jasno da se samo ulaganjem, stvaranjem i proizvodnjom može snažiti ekonomija.

"Država mora da pomogne proizvođačima meda, subvencijama i sredstvima za nabavku opreme. Pčelarstvo u Crnoj Gori predstavlja ozbiljan potencijal, i potrudićemo se da pomognemo pčelarima da plasman autentičnog crnogorskog meda, bude što bolji i na inostranom tržištu. Znamo kakve resurse posjedujemo, kakav je kvalitet meda koji naše pčele stvaraju, i on je konkurentan na svjetskom tržištu. Zato moramo da sve učinimo da pomognemo pčelarima da se izbore sa raznim izazovima koje nosi proizvodnja meda u današnjim okolnostima, veoma opterećenim klimatskim promjenama" poručio je Živković.

Živković
Živkovićfoto: Demokratska partija socijalista

On je, kako se navodi, ukazao na to da država mora da ima sluha za standard poljoprivrednika.

"Nikad više se ne smije desiti, da resorni ministar putuje po svijetu, nezainteresovan za probleme ljudi, dok u isto vrijeme poljoprivrednici moraju blokadama ispred Vlade da traže pomoć za svoje probleme. Država mora da ponudi poljoprivrednicima jasnu strategiju razvoja, i da vodi računa da oni koji nas hrane moraju imati najbolje uslove za svoj rad" zaključio je Živković.

Bonus video: