Kečina: Zalagaćemo se da učenici i studenti svoje dalje usavršavanje nastave u Crnogorskoj i Barskoj plovidbi

To je, kako kaže, moguće ako se obezbijede i stvorime čvrsti temelji za stvaranje novih projekata

9643 pregleda 5 komentar(a)
Kečina, Foto: Socijalistička narodna partija
Kečina, Foto: Socijalistička narodna partija

Kotor je biser Boke i grad bogate kulturne tradicije, kao jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana i treba mu vratiti stari sjaj, poručila je kandidatkinja za poslanicu liste "SNP - Demos Za tebe" Ivana Kečina.

Ona smatra, kazali su iz te koalicije, da treba podstaći mlade ljude da svoj život provedu i nastave na, kako ga naziva, najljepšem dijelu crnogorske obale.

To je, kako kaže, moguće ako se obezbijede i stvorime čvrsti temelji za stvaranje novih projekata.

"43. Vlada, čiji je dio Socijalistička narodna partija (SNP), pokrenula je više projekata kako bi ovaj grad opravdao titulu koja mu je dodijeljena. Jedan od projekata je Žičara Lovćen- Kotor, koja će našim građanima i turistima kao na dlanu prikazati pravu i istinsku ljepotu Crne Gore i ovog nestvarnog grada, skrivenog u podnožju stijena i satkanom od ljepote naslaganog kamena, koji se utapa u more, najljepšim notama talasa", istakla je Kečina.

Prema njenim riječima, SNP je partija koja je oduvijek baštinila vrijednosti Crne Gore.

"Od svog osnivanja borili smo se za svaki dio Crne Gore, za svakog građanina, za pravdu, iako smo često zbog toga bili podaštavani, ustajali smo još jači, a to smo i pokazali odgovornim i časnim djelivanjem kao dio Vlade, gdje smo se za samo godinu dana izborili i pokrenuli mnogo toga na korist opšteg dobra", dodala je Kečina.

Vraćanjem Luke Bar u državno vlasništvo, smatra ona, stvorena je mogućnost da mladi rade za domaće kompanije i da ostaju i vraćaju se u svoju zemlju, bez, kako kaže, bojazni da neće imati mogućnosti da obezbijede život dostojan čovjeka, sebi i svojoj porodici.

"Kroz uvećavanje državnog kapitala i vraćanjem luka, u narednom periodu, kao dio 44. Vlade, Socijalistička narodna partija zalagaće se da učenici i studenti koji završavaju pomorsku školu svoje dalje usavršavanje nastave u Crnogorskoj i Barskoj plovidbi. Na ovaj način bi kompanije mogle da osiguravaju radnu snagu, a sa druge strane učenici i studenti bi bili zadovoljni što imaju pomoć od crnogorskih kompanija i na kraju znali da ih čeka siguran posao i da će se nakon plovidbe vratiti kući", objasnila je Kečina.

Ona je rekla da su obrazovanje i mladost ključ napretka jedne države, te dodala da u tom pravcu nastavljaju da unapređuju i stvaraju što bolje uslove i standard života za njih.

"U Kotoru ćemo izgraditi predškolsku ustanovu, u Kotorskom naselju Grbalj, koja je u ovom trenutku potrebna, radićemo na povećanju broja sportskih dešavanja za mlade, izgraditi sportski centar, biciklističke staze, modernizovati gradske bazene", navela je Kečina.

SNP je, kako ona ocjenjuje, pokazao da ne daje prazna i prolazna obećanja, pa će, kako kaže, tako biti i u narednom periodu.

"Za Kotor, za kulturu, za obrazovanje, za mladost, za bolju i sigurniju Crnu Goru, za tebe", poručila je Kečina.

Bonus video: