Mi možemo: Čista i zdrava životna sredina su suštinski važne za budućnost, strateški put Crne Gore je članstvo u EU

"Svjetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obilježava 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstaknu akcije za unaprijeđenje kvaliteta životne sredine"

4903 pregleda 1 komentar(a)
Kandidati sa poslaničke liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“ posjetili su opštinu Plav, Foto: Da mi možemo za građansku Crnu Goru
Kandidati sa poslaničke liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“ posjetili su opštinu Plav, Foto: Da mi možemo za građansku Crnu Goru

Čista i zdrava životna sredina od suštinske su važnosti za budućnost, a strateški put Crne Gore je članstvo u Evropskoj uniji (EU), saopšteno je iz Građanskog pokreta "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru".

Oni su to kazali povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine.

"Svjetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obilježava 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstaknu akcije za unaprijeđenje kvaliteta životne sredine", naveli su iz tog Pokreta u saopštenju.

Oni su naglasili da zaštita životne sredine nije pitanje samo institucija.

"To je pitanje svih nas kako učimo djecu da se ponašaju prema prirodi, šta svakodnevno ostavljamo iza sebe, da li racionalno koristimo energiju", kazali su oni.

Kako kažu, kandidati sa poslaničke liste "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru" posjetili su opštinu Plav i obišli nekoliko proizvođača organske hrane i upoznali se sa prirodnim potencijalima same Opštine, ali i cijele regije na kojoj se nalazi i Nacionalni park Prokletije.

"Ovo je primjer kako se čuvajući životnu sredinu mogu razvijati turizam i poljoprivreda kao strateške razvojne grane sjevera, ali i cijele Crne Gore", piše u saopštenju

Bonus video: