PzP: Bar treba da postane čvorište modernog saobraćaja, formirati multilateralnu komisiju...

Aleksandar Lekić, kandidat za poslanika na listi "PZP – Prvo Crna Gora" iz Bara "ukazao je na lokalne probleme i kontinuitet neodgovorne lokalne vlasti DPS-a opterećene korupcionaškim aferama u prošlosti, što je teret za ovaj razvojno vrlo perspektivan grad"

4239 pregleda 6 komentar(a)
Posjeta Baru, Foto: PzP
Posjeta Baru, Foto: PzP

Bar treba da postane čvorište modernog saobraćaja, pomorskog, drumskog i željezničkog, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Iz te partije su kazali da su njeni funkcioneri na čelu sa predsjednikom Nebojšom Medojevićem, i kandidati za poslanike sa liste "Prvo Crna Gora – Reforme za spas zemlje", posjetili Bar i razgovarali sa građanima, "prezentirajući im svoj program, ukazujući na probleme i dajući konkretna rješenja kako da se prevaziđu".

"Iz PzP, imajući u vidu značaj saobraćajne infrastrukture za razvoj grada Bara, je ukazano na neophodnost sačinjavanja nove Strategije razvoja saobraćaja sa akcionim planom, koja bi bila u potpunosti kompatabilna sa novom politikom EU. Bar treba da postane čvorište modernog saobraćaja, pomorskog, drumskog i željezničkog. Zato, smatraju da hitno treba formirati multilateralnu komisiju sa Srbijom, Italijom, Mađarskom i Rumunijom za dovršetak izgradnje autoputa i željezničke infrastrukture Bar-Beograd i izraditi tehničku dokumentaciju za oba ova infrastrukturna objekta te aplicirati za finansijska sredstva iz Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan, fondova EU, Transportne zajednice za Zapadni Balkan i međunarodnih finansijskih institucija", piše u saopštenju PzP.

Naveli su da kako je Luka Bar krucijalno važna, PzP smatra da se hitno treba izraditi studija modernizacije i restrukturiranja kompanije "Luka Bar" AD i pronaći optimalnim model za to.

Aleksandar Lekić, kandidat za poslanika na listi "PZP – Prvo Crna Gora" iz Bara "ukazao je na lokalne probleme i kontinuitet neodgovorne lokalne vlasti DPS-a opterećene korupcionaškim aferama u prošlosti, što je teret za ovaj razvojno vrlo perspektivan grad".

On je skrenuo pažnju i na nezavidan položaj lica sa invaliditetom kojih ima preko 11 odsto u Crnoj Gori.

"U haosu koji smo naslijedili od prethodnog režima i za koji će nam biti potrebno trostruko više snage da ga uvedemo u red, postoje i oni građani koji su uspjeli da opstanu iako nemaju ni ono što zovemo osnovnim resursom, a to su lica sa invaliditetom. Njihove porodice i oni sami pokazali su nam kako je sve moguće kad se hoće i dali nam primjer da se snagom duha pobjeđuju sve nevolje i surovosti života. Zato je došlo vrijeme da kao društvo prepoznamo njihovu snagu, uključimo ih u većem stepenu u društveni život, ne samo u Baru, već u cijeloj državi, i omogućimo njihovim radnim potencijalima da dođu do izražaja i učinimo njihov život lakšim adekvatnim socijalnim programima i pomoćima", istakao je Lekić.

Aida Kurpejović, kandidatkinja za poslanicu na listi PzP istakla je značaj valorizacije turističkih potencijala Bara, prije svega Maljevika.

"Znajući da je Bar grad simbol suživota ljudi različitih nacija i vjera, složna i ujedinjena multivjerska i multietnička Crna Gora koja sa sebe odbacuje tešku balast vještački izazvanih podjela, šovinizma, istorijskog revizionizma, turbo folk nacionalizma - je ona Crna Gora na čije će se jedinstvo i multikulturalnost ugledati ne samo Zapadni Balkan, već i Evropska unija. Takvu slobodnu, građansku Crnu Goru izgradiće novi ekonomski reformski program koji nudi Pokret za promjene - prvo Crna Gora, jer ekonomski ojačan građanin, ne upire prstom u drugačijeg", rekla je Kurpejović.

Bonus video: