Živković: DF se rasformirao za jedan dan, ti pakleni drugovi koji su žarili i palili, rušili Crnu Goru...

"Pred nama je najjednostavniji zadatak. Izađimo na izbore 11. juna i olovkom zaokružimo broj ispred onih za koje znamo da nas neće izdati i prodati", rekao je Živković

10988 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS

Pogledajte na šta liči Demokratski front (DF). Rasformirao se. Ti pakleni drugovi koji su žarili i palili Crnom Gorom, koji su protestvovali i rušili Crnu Goru, udarali na institucije, rasformiraše se za jedan dan, saopštio je Danijel Živković, nosilac liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada" na juče održanoj tirbini u Tuzima.

"Pred nama je najjednostavniji zadatak. Izađimo na izbore 11. juna i olovkom zaokružimo broj ispred onih za koje znamo da nas neće izdati i prodati. To je ova kaolicija i to su ovi ljudi. Već sam rekao, suština naše politike se zasniva na solidarnosti i dobrim ljudskim odnosima. Da nijesu bili dobri međuljudski odnosi, mislite li da bi se mogla ova koalicija formirati?", rekao je Živković, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

On je poručio da će ukazano povjerenje mnogostruko vratiti.

"Nećete se zastidjeti ako nam ukažete povjerenje, jer mi ćemo vam to mnogostruko vratiti. Za dobro građanki i građana Crne Gore i za dobro građanki i građana Tuzi glasajte za broj 10. Taj broj nijesmo slučajno dobili, jer desetka pripada onima koji su najbolji", poručio je Živković.

Kandidat za poslanika Mehmed Zenka ukazao je prisutnima da Demokratska unija Albanaca (DUA), partija na čijem je čelu, je partija sa jasnom vizijom i sa jasnim ciljevima.

Zenka
Zenkafoto: DPS

"DUA nije slučajno u ovom društvu, sa ovim ljudima, sa ovim partijama. To su ti ljudi i te partije koje su bezrezervno podržavale političke zahtjeve Albanaca u Crnoj Gori. Mi se ponašamo shodno onome kako smo rekli prije i kako se dogovaramo i idemo tim putem. Mi smo partija od riječi, mi smo partija kojoj je u srž i biti ono albanstvo koje nikad neće umrijeti u Crnoj Gori. Istrajaćemo u tome do kraja i biraćemo u čijem ćemo društvu biti", zaključio je Zenka.

Poslanički kandidat Vatroslav Belan istakao je da on i njegove kolege sa liste "Zajedno" na ovim izborima nastupaju sa kreativnim, jasnim i promišljenim programom pod nazivom "Crna Gora u pokretu".

Belan
Belanfoto: DPS

"Taj naš program ćemo nakon što nam sa sigurnošću ukažete povjerenje sprovoditi kao dio buduće većine u našem parlamentu i kao budući ključni stub izvršne vlasti. On podrazumijeva prije svega dostojanstvenu, sekularnu, slobodarsku, antifašističku, građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, kao našu ideju vodilju. Ekonomski, investicioni i privredni okvir koji će nam omogućiti da naš standard zaradimo a ne da ga pozajmljujemo, sistemsku podršku mladima, stvaranje okvira za eksponencijalni rast IT industrije, brigu o socijalno najugroženijim kategorijama, unaprjeđenje kvaliteta života naših penzionera, unaprjeđenje kvaliteta javnog zdravstva", rekao je Belan.

Kandidat za poslanika Nermin Abdić je poručio da "koalicija DPS – SD – LP – DUA nikada neće dozvoliti ni Tuzima, ni u Podgorici, ni u bilo kom kraju Crne Gore da se prekraja ono što je želja crnogorskog i svih drugih naroda koji žive u Crnoj Gori – da Crna Gora gaji svoj građanski mir, svoju multietničnost i svoj evropski put".

Abdić
Abdićfoto: DPS

"Nećemo dozvoliti da nas prebrojavaju, nećemo dozvoliti da nam broje krvna zrnca. Nećemo dozvoliti da u Crnoj Gori mašemo zastavama nekih drugih država osim zastavama države Crne Gore i zastavama EU", kazao je Abdić.

U saopštenju se navodi da je "on zatim govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi naša država".

"Moramo pogledati gdje je danas naš socijalni sistem, moramo vidjeti kolika je cijena potrošačke korpe. Nažalost, svega smo toga svjesni. Dakle, moramo sa komšijama, prijateljima, našim drugovima i na ulici, na radnom mjestu, razgovarati na tu temu da ukažemo kojim putem ide Crna Gora, da se mora zaustaviti ovakvo posrnuće koje je obilježilo vrijeme trajanja ove dvije posljednje vlade", istakao je Abdić.

Leon Gjokaj, član Predsjedništva DPS-a ocijenio je da koalicija "Zajedno" ima najbolju reprezentaciju koja ima znanje i iskustvo da Crnoj Gori vrati stabilnost.

"Unaprijedićemo institucije i graditi sistem koji će biti u funkciji poboljšanja kvaliteta života svakog građanina. Naš program je daleko najkvalitetnija ponuda na ovim izborima. Različitosti su naše najveće bogastvo, a multietnički i multivjerski sklad naša najveća snaga. Da li se neko zove Danijel, Nermin ili Leon nije bilo bitno ni našim precima na ovim prostorim, a kamoli da treba da bude bitno nama kao njihovim potomcima, a još manje našim potomcima. Djela su bitna, ona najbolje govore o ljudima", kazao je Gjokaj.

Mirza Pepić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuz je rekao da su Tuzi oduvijek bile bastion očuvanja građanske i multietničke Crne Gore.

"Naziv naše koalicije "Zajedno" nije slučajan jer smo zajedno obnovili nezavisnost naše države i sa ponosom ističem da su građani Tuzi dali nemjerljiv doprinos u ostvarenju tog sna. Takođe, zajedno smo ostvarili jedan od strateških ciljeva i postali članica NATO. Zajedno smo tokom svih ovih godinama uložili mnogo rada i truda kako bi Crnu Goru doveli pred vrata EU", rekao je Pepić.

Poručio je da je ta koalicija "sastavljena od stručnih, sposobnih i čestitih ljudi, jedini je garant da će se Crnoj Gori i njenim građanima vratiti ekonomska, politička i društvena stabilnost".

"Pozivam sve sugrađanke i sugrađane da izađemo na birališta 11. juna, da zaokružimo čistu 10, za ekonomsku, političku i društvenu stabilnost naše domovine", zaključio je Pepić.

Bonus video: