Knežević: Navodne veze Spajića i Do Kvona zabrinjavajuće za izborni proces, da se oglase Novović, Kovač i Abazović

"Novović, Kovač i Abazović treba da eliminišu svake pretpostavke koje bi mogle da ugroze izborni proces koji se približava kraju"

39169 pregleda 85 reakcija 77 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" na parlamentarnim izborima 11. juna, saopštio je da su navodne veze lidera "Pokreta Evropa sad" Milojka Spajića sa Do Kvonom zabrinjavajuće za čitav izborni proces.

On je na TV Prva rekao da je obaviješten kako je Do Kvon, koji je prema navodima optužnice oštetio sjedine Sjedinjene Američke Države i Južnu Koreju za oko 40 milijardi eura, napisao pismo ministru pravde Marku Kovaču, Specijalnom državnom tužilaštvu, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i premijeru Dritanu Abazoviću u kojem ih je navodno obavijestio o svojim vezama sa doskorašnji ministrom finansija Milojkom Spajićem.

"Ne želim da ulazim u konstrukcije da li je to pismo istinito ili nije istinito, ali unio je dovoljno uznemiravanja u crnogorsku javnost iako je prošlo nekih sat od kada su se pojavili ti navodi", dodao je Knežević.

Povezani članci

05. Jun 2023.

Spajić: Do Kvon uhapšen zahvaljujući meni...

On je pozvao Novovića, Kovača i Abazovića da se oglase i da, kako kaže, eliminišu svake pretpostavke koje bi mogle da ugroze izborni proces koji se približava kraju.

"Ako su tačne spekulacije koje se pominju da je Kvon finansirao Pokret Evropa sad za vrijeme lokalnih izbora, za vrijeme predsjedničkih izbora, evo i sad za vrijeme parlamentarnih izbora treba da se oglasi i Jakov Milatović novoizabrani predsjednik države, jer to je nešto što opterećuje čitav jedan izborni proces koji smo gotovo priveli kraju", kaže Knežević.

Do Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici optužilo ih je da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Za njima dvojicom raspisana je potjernica zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje, a za Kvonom, nekadašnjim, kako ga zovu, “kraljem kriptovaluta”, i zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara.

Bonus video: