SPP: Kako nam je PES "uzvratio" za podršku Milatoviću

"Ne pristajemo na ucjene, nametanje i zloupotrebu. Kod nas nema nikakvih nesporazuma - spremni smo platiti bilo koju cijenu, ali nas kontrolisati neće niko, dolazio on iz Crne Gore ili van nje, sasvim svejedno"

15350 pregleda 14 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Pokret Evropa sad (PES) nije u koaliciji sa "dijelom Stranke pravde i pomirenja (SPP)" kako se to pokušava predstaviti. PES je na svojoj listi instalirala pojedinca koji je zloupotrijebio, prevario i obmanuo strukture SPP i mi sa tim kao i sa PES od prije dvadesetak dana nemamo ništa, poručili su iz SPP-a.

Kako SPP navodi u nepotpisanom saopštenju, dužni su da - nakon sve učestalijih pokušaja određenih struktura iz "Pokreta Evropa sad" da dobro osmišljenu i perfidno organizovanu političku korupciju na najvišem nivou predstave kao "nesporazum" unutar SPP u Crnoj Gori - podsjete javnost na činjenicnice.

"Kako zbog bošnjačkog naroda tako i zbog svih naših funkcionera stranke, ali i članova, aktivista i glasača koji su na predsjedničkim izborima, od starta kada je nakon eliminacije Spajića svaka podrška PES bila zlata vrijedna, svesrdno podržali kandidata PES Jakova Milatovića", dodaju iz SPP.

Prije svega, kako navode, žele da istaknu da što se njih tiče spekulacije kako se u PES zbog sramnog odnosa prema SPP verbalno sukobile dvije suprostavljene strukture unutar toga pokreta jednostavno ne znače ništa.

"Dok se ta grupa ljudi javno ne izjasni podržava li ili ne podržava sraman odnos prema partiji (indirektno i prema Bošnjacima) koja im je u presudnim momentima pružila podršku? Podržavaju li ili ne podržavaju zloupotrebu imena i namjera SPP kao i visoku političku korupciju koju su njihovi visoki funkcioneri mimo svih etičkih, moralnih i demokratskih principa sproveli u proteklom periodu kada su suprotno volji i odlukama SPP po svom nahođenju jednog čovjeka poistovjetili sa našom strankom i pokušali da nam nametnu predstavnika u parlamentu", piše u saopštenju.

Navode da koliko Pokret Evropa sad zaista cijeni i poštuje samog Seida Hadžića pokazali su i na nedavnom skupu u Rožajama.

"Gdje su ga na očigled svih isključili iz šetnje gradom, a na samom skupu, iako zauzima visoko desetu poziciju na njihovoj listi smjestili u publiku, dok su se skupu obraćali neke druge osobe. Bilo kako bilo, sve dok se eventualno neko iz PES ne ogradi od nedemokratskog postupanja pojedinih visokih funkcionera PES koji su direktno učestvovali u ovoj prevari i političkoj korupciji za nas ne postoji razlika između tih 'grupacija' unutar PES", navode.

Kažu da ako su SPP-u tako uzvratili za podršku kandidatu PES za predsjednika države onda kada je ogromna većina radila protiv njih i ako su se, kako navode, ovako nemoralno i nedemokratski odredili prema partiji koja zastupa interese slobodne bošnjačke misli u Crnoj Gori kako su i sami govorili, ne preostaje im ništa drugo nego da Bošnjake upozore na te strukture.

"Pravdanje takvih postupaka 'raskolom' unutar PES za nas je samo sakrivanje odgovornosti. Bar dok se ta navodna struktura unutar tog pokreta jasno ne izjasni protiv ovako sramnog djelovanja prema SPP", kažu niz SPP.

Na kraju, kako kažu, još jednom žele istaći jedinstven stav struktura Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori koji je jednoglasno usvojen i na Glavnom odboru naše stranke.

"Ne pristajemo na ucjene, nametanje i zloupotrebu. Kod nas nema nikakvih nesporazuma - spremni smo platiti bilo koju cijenu, ali nas kontrolisati neće niko, dolazio on iz Crne Gore ili van nje, sasvim svejedno. Nama su intresi Bošnjaka u Crnoj Gori i demokratska sloboda svih građana Crne Gore ispred fotelja i ličnih intresa. A sve ono što su u koordinaciji uradili Seid Hadžić sa strukturama unutar PES i pojedinim strukturama izvan Crne Gore ukazuje na to da svi oni zajedno pokušavaju napraviti jednu potpuno kontrolisanu strukturu koja će navodno štititi i zastupati interese Bošnjaka u Crnoj Gori", zaključuje SPP u saopštenju.

Bonus video: