Knežević: Preuzimamo odgovornost za izgradnju Crne Gore bez korupcije i organizovanog kriminala

Smatra da pravda dolazi kada budu usvojeni novi kazneni zakoni protiv korupcije, koji će definisati jasnu odgovornost, drastično povećati zatvorske kazne i oduzimanje imovine za koruptivne delikte

10407 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević uputio je javnosti otvoreno pismo u kome navodi predizborna obećanja koja će tvrdi, realizovati ako dođe na vlast..

Knežević u pismu navodi da će pobijediti korupciju i organizovani kriminal što je i da će u tu svrhu formirati Ministarstvo za borbu protiv korupcije koje će imati potpuna ovlašćenja i jasne ingerencije nad ključnim agencijama.

"Korupcija predugo razara našu zemlju, izaziva nepravdu, urušava institucije i cjelokupni sistem vrijednosti. Mi danas preuzimamo odgovornost za izgradnju Crne Gore bez korupcije – i bez organizovanog kriminala", navodi se u pismu Kneževića.

Smatra da pravda dolazi kada budu usvojeni novi kazneni zakoni protiv korupcije, koji će definisati jasnu odgovornost, drastično povećati zatvorske kazne i oduzimanje imovine za koruptivne delikte.

"Ministarstvo za borbu protiv korupcije i kriminala radiće potpuno transparentno. Samo kroz potpunu javnost u radu možemo osigurati odgovornost i povjerenje građana", rekao je Knežević.

Knežević poručuje da moramo odlučno pobijediti korupciju i tokom borbe za pravnu državu Crnu Goru ostati beskompromisni, istrajni i odlučni.

"Vjerujem u snagu našeg naroda i vašu podršku. Zajedno ostvarujemo viziju Crne Gore, jedne kuće za sve njene građane, koja se temelji na istini, pravdi i poštenju! Stojimo pred vama sa čvrsto datim obećanjem da ćemo izgraditi zemlju bez korupcije. Da ćemo razvijati Crnu Goru u kojoj će pravda biti osnovni princip, a oduzeta imovina od korumpiranih biti vraćena narodu", zaključio je Knežević.

Bonus video: