Medojević: Kotrel finansira PES, Do Kvon vjerovatno živio u stanu koji mu je vjerovatno prodao Spajić

"Ako nam poslije Đukanovića dođe kripto Đukanović, Crna Gora više nema šanse", poručio je Medojević

29690 pregleda 84 reakcija 85 komentar(a)
"Nemojte glasati za Đukanovića 2.0": Medojević na današnjoj konferenciji, Foto: Nikola Dragaš
"Nemojte glasati za Đukanovića 2.0": Medojević na današnjoj konferenciji, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik i nosilac izborne liste Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, kazao je danas da je uhapšeni južnokorejski "kralja kriptovaluta" Do Kvon najvjerovatnije mjesec živio u Beogradu u stanu lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića.

On je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da je Spajić "i te kako dobro poznavao" Do Kvona, i da je to priznao.

"Priznao je da ga poznaje od 2018. godine, da je u poslu s njim. Do Kvon je mjesec živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Spajića. Spajić je onaj stan, o kom sam govorio, izgleda za 2 miliona eura prodao Do Kvonu. Neka glavni specijalni tužilac Vladimir Novović da odgovor. Spajić je dobro poznavao Do Kvona, radio s njim, poslovao s njim...", tvrdi Medojević.

On je rekao i da je predizborne kampanje PES-a finansirao i Džordž Kotrel, "jedan od finansijera Bregzita, čovjek uhapšen u SAD, optužen za pranja para preko kriptovalata, koji takođe živi u Crnoj Gori".

"Taj Kotrel je dao Spajiću novac za kampanje PES-a. Gdje je Spajić taj novac stavio, da li ga je stavio sebi u džep ili kolegama iz PES-a... Radi se o dvocifrenom iznosu u eurima. Detalje koje znam reći ću Novoviću ako on stisne petlju da konačno privede pravdi toga čovjeka (Spajića)", istakao je Medojević.

On tvrdi i da je u 42. Vladi postojala organizovana kriminalna grupa koju su činili Spajić, tadašnji premijer Zdravko Krivokapić i bivši državni sekretar Janko Odović.

"Odović 26 miliona eura za ekonomske pasoše nije uplatio u trezor, nego je osnovao posebni račun u banci. Sjetićete se slučaja Petra Ivanovića... Spajić je doveden da bi nastavio kontinuitet Mila Đukanovića. On treba da odgovara pred zakonima. Žao mi je što se ovo dešava par dana prije izbora, ali ovo su objavili američki mediji... Spajić je dio organizovanog globalnog kriminala. Očekujem od Novovića da se izjasni", poručio je lider PzP-a.

Na pitanje ima li dokaze za optužbe koje je iznio, Medojević je odgovorio da ima dokaze "do nivoa da kao političar mogu dati ocjene".

"One nisu do nivoa da mogu hapsiti te ljude. Tužiocima sam (ranije) dao materijalne dokaze da se Spajić uhapsi. Na raspolaganju sam Novoviću. Podatke sam dobio iz međunarodnih izvora", poručio je Medojević.

On tvrdi i da ima "još informacija" o navodnim Spajićevim vezama s narko-kartelima iz Holandije.

"Ovo je najveći izazov za predsjednika države Jakova Milatovića. Jakove, da li znaš ko ti je predsjednik stranke? Nemojte glasati za Đukanovića 2.0. Ako nam poslije Đukanovića dođe kripto Đukanović, Crna Gora više nema šanse", zaključio je Medojević.

Bonus video: