Vukšić: Bokelji žele punu decentralizaciju, za to ćemo se i zalagati

"Želimo da sačuvamo naše istorijske i kulturne posebnosti. Danas to neko ne smije reći da ne bi bio etiketiran. Kakvo etiketiranje", upitao je lider Narodne koalicije

3367 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Narodna koalicija - Složno i tačka
Foto: Narodna koalicija - Složno i tačka

Nosilac liste „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Dejan Vukšić kazao je prilikom posjete Herceg Novom da zna da građani Boke kotorske žele punu decentralizaciju i da će se ta koaliciona lista za to zalagati.

Vukšić je, kako je saopšteno, sa kandidatima za poslanike obišao Herceg Novi, gdje su razgovarali sa građanima i predstavili izborni program.

„Ono što me posebno tangiralo, da ne kažem nerviralo, jesu naši predstavnici iz Boke, koji kao djelovi političkih partija nikada nisu smjeli da kažu ono što Bokelji žele, ono što narod Boke želi, zato što centrala smatra da u određenom političkom trenutku nešto tako ne treba reći. Zašto ne reći? Ja sam iz Boke, znam šta je ono što žele građani Boke: žele punu decentralizaciju. Zar je to teško reći. Želimo da sačuvamo naše istorijske i kulturne posebnosti. Danas to neko ne smije reći da ne bi bio etiketiran. Kakvo etiketiranje? To su savremeni demokratski trendovi i za to će se, i u pogledu Boke, zalagati Narodna koalicija koju predvodim", naveo je Vukšić.

Narodna koalicija
foto: Narodna koalicija - Složno i tačka

Kandidatkinja za poslanicu, predsjednica Skupštine Opštine Kotor Maja Mršulja kazala je da ono što je moguće prije i brže realizovati jeste "problem koji muči sve nas, a to je problem Morskog dobra".

"Morsko dobro je institucija formirana sa državnog nivoa, koja je centralizovana i koja nam stvara mnoge muke. Promjenom statusa Morskog dobra promijeniće se i to da opštine i gradovi gazduju svojom teritorijom", rekla je ona.

Narodna koalicija
foto: Narodna koalicija - Složno i tačka

Kandidat za poslanika i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić ocijenio je da je Narodna koalicija na predstojećim izborima "jedini predstavnik, čisti predstavnik 30. avgusta 2020. godine po svakom osnovu".

Narodna koalicija
foto: Narodna koalicija - Složno i tačka

"Moramo da čuvamo našu duhovnost, moramo da čuvamo naš jezik, moramo da čuvamo biće iskonske Crne Gore, a da istovremeno gledamo naprijed, u budućnost, da radimo na prosperitetu Crne Gore, a da se istovremeno borimo protiv organizovanog kriminala", kazao je on.

Bonus video: