Vuksanović u Tivtu: Podrška HGI-ju stigla i od onih koji nisu pripadnici hrvatske nacionalne zajednice

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) održala je završnu konvenciju u Tivtu

4145 pregleda 11 komentar(a)
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović kazao je, na završnoj konvenciji te partije u Tivtu u ponedjeljak, da je podrška ovoj listi prvi puta stigla i od onih koji nisu pripadnici hrvatske nacionalne zajednice, "ali koji pripadaju istoj strani svijeta i koji dijele viziju Crne Gore na Mediteranu i u Evropi".

"U prepunoj Mutimedijalnoj dvorani u Tivtu okupili oni kojima su u srcu Crna Gora, Hrvatska, Mediteran, Evropa i Zapad. Lista HGI "Na pravoj strani“ svijeta održala je završnu konvenciju sa koje je poručeno da je ova partija ponosna na to što će predstavljati Hrvate i sve ljude građanske i proevropske orijentacije u novom sazivu skupštine Crne Gore u koji se zasluženo vraća i gdje joj je oduvijek i mjesto", navodi se u saopštenju HGi-ja.

Listu govornika, kako je saopšteno, otvorio je potpredsjednik HGI i drugi na izbornoj listi, Ilija Janović koji je rekao da Hrvati Boke vjeruju u rad, ljubav i suživot, a da je to moguće ostvariti samo uz samopoštovanje i uzajamno uvažavanj.

"Kotoranka Ljiljana Velić je podsjetila da Hrvati Crne Gore baštine više od 60% kulturnog i umjetničkog naslijeđa naše države i da se to blago mora čuvati i njegovati", dodaje se u saopštenju HGI-ja.

Predsjednik Foruma mladih HGI Mato Krstović je, kako se navodi, kazao da je svrha bavljenja politikom pronalaženje najboljeg u nama i dijeljenju ličnih vrlina i znanja sa zajednicom.

"Kad se pomjeri tlo, nastavi da hodaš, kada te obuzme zlo, najbolji biti moraš„ poručio je Darko Perić, koji je dodao da je hrvatska zajednica u Crnoj Gori bitan emancipatorski faktor čitavog društva, dok se osnivač HGI Miro Franović zahvalio mladima HGI rekavši da njihov entuzijazam i sposobnost daju puni smisao njegovom 22-godišnjem radu na izgradnji nacionalne građanske partije Hrvata u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Najtrofejniji sportista u Crnoj Gori i član Kuće slavnih, Mirko Vičević, kazao je, kako se navodi u saopštenju, da će lista HGI u ovoj važnoj utakmici postići pobjednički pogodak.

"Kapetan Bruno Janković je podsjetio da je simbol ove kampanje kompas, jer to je ono što nam je danas, poslije godina lutanja, presudno potrebno i da će Crnoj Gori dobro doći naše pomorsko iskustvo na burnim morima i okeanima. Listu HGI je podržao i profesor Neven Staničić jer, kako je rekao "HGI i Adrijan Vuksanović su jasno pokazali da djelima dokazuju ono za šta se zalažu na riječima, a Ana Vuksanović, predsjednica Foruma žena HGI je poručila da su žene temelj svake uspješne i sretne porodice, što Crna Gora i treba da bude. O značaju zajedništva govorio je i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, gospodin Zvonimir Deković", saopšteno je iz HGI-ja.

Bonus video: