"Akcija uništavanja reklamnih panoa koalicije Hrabro se broji"

"Kao i sve do sada, i ovaj slučaj je odmah prijavljen policiji, te se nadamo da će javnost u što kraćem roku saznati ko stoji iza ovih podmuklih napada", navode iz koalicije

5533 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Hrabro se broji
Foto: Hrabro se broji

Iz koalicije ''Hrabro se broji'', koju čine Demokrate i URA, saopštili su da je jutros došlo do "planirane i sinhronizovane akcije uništavanja" reklamnih panoa te koalicije.

Ukazuju da se sve dešava u posljednjoj nedjelji izborne kampanje, kada se još veliki broj birača odlučuje za koga će glasati, a kada, kako navode, nemaju više mogućnosti da emituju i štampaju nove sadržaje i ključne političke poruke".

"Koalicija je na ove izbore izašla sa jasnim planom i programom i jedina je istakla da želi da se bori protiv kriminala, mafije i sistemske korupocije u državi, te je više puta nagovještavala da neće stati ni u mandatu sljedeće Vlade i da se ništa u državi ne može urediti dok se sistemska korupcija ne iskorijeni na šta upozoravaju već dugi niz godina relevantne međunarodne institucije", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije navode da ne znaju ko je počinilac, kako tvrde, planirane akcije protiv njih i njihove "antikorupcija kampanje", ali dodaju da kada je "borba protiv mafije počela, kada su počela hapšenja", da su članovi i funkcioneri Demokrata i GP URA bili izloženi "napadima, praćenjima i prijetnjama", i da je stranačka imovina "bila pod udarom".

hrabro bilbordi
foto: Hrabro se broji

"Kao i sve do sada, i ovaj slučaj je odmah prijavljen policiji, te se nadamo da će javnost u što kraćem roku saznati ko stoji iza ovih podmuklih napada na koaliciju Hrabro se broji", dodaje se u saopštenju.

Iz te koalicije su pozvali javnost da ih prati na društvenim mrežama u završnici kampanje, "jer im je to u njihovim gradovima onemogućeno".

Ponavljaju i da je "ključna poruka i glavna tačka programa" borba protiv korupcije, "zaštita nacionalnih manjina i njihovih prava, pomirenje i jaka socijalna država u kojoj se radniku vraća dostojanstvo i normalan život".

"Politička volja da se izborimo sa mafijom i korupcijom nalazi se pod brojem 13. Pod istim brojem 13 nalazi se i plan kako ćemo sve to ostvariti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: