Knežević: Žrtve bivšeg režima će od države primati staračku nadoknadu

"Naša obaveza jeste da pružimo podršku većini koja je bila odbačena, marginalizovana od strane bahatih, korumpiranih političara bez trunke savjesti", kazao je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore"

6080 pregleda 18 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević rekao je svaki građanin u Crnoj Gori treba da se osjeća dostojanstveno i sigurno, i da se zna da država, "konačno, brine o svakom čovjeku".

"Pravda je da demontiramo stari režim, to je naš cilj i misija. Tada pravda donosi dostojanstvo i sigurnost u živote svih nas, ali i naših roditelja, i svih starijih sugrađana. Oni su gradili ovu zemlju, vaspitavali nas, i naša je dužnost da im uzvratimo pažnjom, ljubavlju i brigom. Naša obaveza jeste da pružimo podršku većini koja je bila odbačena, marginalizovana od strane bahatih, korumpiranih političara bez trunke savjesti", naveo je Knežević u otvorenom pismu, te dodao:

"Odmah ćemo usvojiti Zakon da svako u Crnoj Gori ko ima više od 61 godinu, svako ko nije bio u mogućnosti da stekne dovoljno godina radnog staža za penziju, svako ko je bio prisiljen da radi na crno, kada napuni 67 godina, od države prima staračku nadoknadu u iznosu od polovine minimalne penzije. Znamo da to nije mnogo, ali daje novu sigurnost žrtvama bivšeg režima".

Poručio je da će se koalicija ZBCG brinuti za sve penzionere, te rekao da su izbori "jedinstvena prilika da zajedno izgradimo bolju Crnu Goru, pravednu i dostojanstvenu".

Bonus video: