Perić: Priča oko Do Kvona i Spajića par dana pred izbore medijski je tempirana

"Aktuelna vrhuška je pokazala da joj nije nikakav problem da
optuži nekog da je maltene pokrovitelj ubica ili da je neko ucijenjen
snimkom pa da posle sa njim pravi koaliciju", dodao je

6835 pregleda 28 reakcija 24 komentar(a)
Perić, Foto: Boris Pejović
Perić, Foto: Boris Pejović

Ako se neko ponašao mimo granica zakona njegovo procesuiranje ne bi smjelo spriječiti bilo koji izborni rezultat, a ako je neko nevin blaćen, tada politički ceh treba da plate nalogodavci takvog spina, kazao je nosilac liste "Preokret za sigurnu Crnu Goru" Srđan Perić.

Kako se navodi iz Preokreta, Perić je ocijenio da ne postoji "ni promil dileme" da je priča oko Do Kvona i Milojka Spajića, par dana pred izbore, medijski tempirana, kako kaže, u cilju građenja bolje pregovaračke pozicije projektovanih partnera "u tzv. centrističkoj vladi".

"Aktuelna vrhuška je pokazala da joj nije nikakav problem da optuži nekog da je maltene pokrovitelj ubica ili da je neko ucijenjen snimkom pa da posle sa njim pravi koaliciju", dodao je.

Bavljenje tom temom na takav način od strane ključnih ljudi izvršne vlasti, smatra Perić, znači podrivanje izbornog procesa i kreiranje političkog spektakla za koji kaže da je "građenje bolje pregovaračke postizborne pozicije"

"Ili ipak priprema saradnje sa "drugom stranom", dodao je, kazavši da je to "U najkraćem, akcija u osvajanju nove premijerske fotelje", te je tako, prema njegovom mišljenju, treba tumačiti.

"Bez ikakve želje da držimo bilo kome stranu, već da branimo pravo da izbori proteknu u miru i makar minimalno normalnoj atmosferi, mora se reći ono što je očigledno: svi državni resursi, uključujući i monopol nad raspolaganjem bezbjednosnim informacijama su stavljeni u svrhu promocije jedne partije", rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba osloboditi pritiska i pustiti da radi svoj posao.

"Bilo kakva akcija izvršne vlasti i urnebesno bombastično najavljivanje sastanaka u večernjim satima neće rasvijetliti ništa već sasvim suprotno baciti dodatnu sumnju na motive ove akcije", zaključio je Perić.

Bonus video: