Vujović: Koordinirana paraobavještajna akcija protiv Spajića

"Evropa nam neće doći sjutra, a kamoli sad", kazao je generalni sekretar SDP-a

5518 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je kako se čini da iza optužbi na račun lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića stoji "koordinirana paraobavještajna akcija".

Ipak je, kako smatra, Spajić za to sam kriv, jer je sam i odlučio "s kim će se u kolo hvatati".

"Građani Crne Gore svjedoče još jednoj razmjeni najtežih optužbi između aktuelnih političkih saveznika u kojoj se ne biraju sredstva za bolju poziciju u susret izborima. Nedopustivo je da premijer u tehničkom mandatu koristi državne resurse za predizborne svrhe i to samo četiri dana prije izbora. Nevjerovatna je količina zloupotreba za kojima se spremno poseći sa ciljem manipulisanja i rasturanja i ono malo od institucija što nam je ostalo, sve u cilju političkog marketinga", saopštio je Vujović.

Nema sumnje, smatra on, da je na sceni "sprega Abazovića i bivšeg DF-a koja suštinski svih ovih godina besprekorno funkciniše".

"Ovo se čini kao koordinirana paraobavještajna akcija protiv Spajića, ali za koju je sam kriv jer je sam odlučio s kim će se u kolo hvatati. Ono što je građanima važno poručiti je da ako ova ekipa sjutra zajedno sastavi vlast, četiri godine ćemo gledati haos, zloupotrebu institucija i obavještajne igre. Evropa nam neće doći sjutra, a kamoli sad i bićemo zemlja propuštenih prilika, dok će građani dnevno gledati igrokaze i međusobna optuživanja na temu ko je veći kriminalac", dodaje Vujović.

Kazao je da je Crnoj Gori potrebna ozbiljna i stabilna, "a ne trač politika".

"Potreban nam je evropski put koji su nam namjerno zaustavili da bi nam servirali Vučićeve balkanske saveze, i u skladu sa tim i političke manire, odnosno sveopšti neukus, koji nam se dnevno servira na javnoj sceni. Zato pozivam građane da dobro razmisle kako bi nam.mogla izgledati vlast. I da biraju SDP jer smo garant stabilnosti. ozbiljnosti i nastavka evropskog puta Crne Gore", zaključio je Vujović.

Bonus video: