HGI: Plenković nas je podržao na predstojećim izborima

Vuksanović je, kako su kazali, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost premijeru Hrvatske zbog komunikacije za koju kaže da je svih ovih godina redovna

2867 pregleda 8 komentar(a)
Plenković i Vuksanović, Foto: Hrvatska građanska inicijativa
Plenković i Vuksanović, Foto: Hrvatska građanska inicijativa

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković podržao je Hrvatsku građansku inicijativu (HGI) pred predstojeće, parlamentarne izbore, saopšteno je iz te partije.

Plenković je, kako se navodi, u razgovoru sa nosiocem liste "HGI - Na pravoj strani svijeta", Adrijanom Vuksanovićem, poželio uspjeh toj partiji na predstojećim izborima i iskazao podršku.

"Plenković se interesovao za brojna aktuelna pitanja vezana za Hrvate u Crnoj Gori i kazao da je Hrvatska čvrsto uz hrvatsku zajednicu. Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate izvan granica Republike Hrvatske, a posebno je naglasio da je kontinuirana politička podrška Hrvatima u Crnoj Gori i HGI - ju, od strane Vlade na čijem je čelu, velika snaga i ohrabrenje u misiji Hrvatske građanske inicijative", piše u saopštenju HGI.

Vuksanović je, kako su kazali, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost premijeru Hrvatske zbog komunikacije za koju kaže da je svih ovih godina redovna.

Dodaje se da je on iskazao uvjerenje i optimizam za uspjeh na nedjeljnim izborima.

"Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković informisao je hrvatskog premijera o statusu Doma kulture Josip Marković, a Plenković je iskazao spremnost i odlučnost da se taj značajni prostor za hrvatsku zajednicu trajno riješi u korist Hrvata u Crnoj Gori", stoji u saopštenju HGI.

Bonus video: