Joković: Izgraditi sistem da niko iz vlasti ne može ponižavati zdrav razum građana i nekažnjeno raditi šta hoće

"Pozivamo i sada SDT da pokaže neselektivnost pravde pred građanima", kazao je lider SNP-a

3120 pregleda 41 reakcija 17 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Predsjednik Socijalističke narodne partije, nosilac liste "SNP- Demos - Za tebe" Vladimir Joković, kazao je da je neophodno izgraditi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da "ponižava zdrav razum građana" i "nekažnjeno radi šta hoće".

Joković je, kako je saopšteno iz SNP-a, povodom navoda južnokorejskog državljanina Do Kvona, da je bio u kontaktu sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, istakao da je pobjeda na izborima 2020. trebalo da predstavlja početak uspostavljanja "novog sistema vrijednosti", u kome bi se korupcija i politički skandali "sveli na minimum".

„Naša partija je u nekoliko navrata preko svojih javnih funkcionera javno i jasno, ne iz političkih ili ličnih razloga, već zbog moralne odgovornosti prema građanima i pravnoj državi ukazivala na potrebu da SDT treba da reaguje na vrlo jasne optužbe i sumnje u koruptivne radnje i štetu koju je mogao nanijeti bilo koji ministar svake dosadašnje Vlade", naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, "decenijska borba" SNP-a protiv bivšeg režima ogledala se u tome da se izgradi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da "ponižava zdrav razum građana Crne Gore i da nekažnjeno radi šta hoće", pod izgovorom da se radi o interesu građana.

„Pozivamo i sada SDT da pokaže neselektivnost pravde pred građanima. U vrijeme kada se političke stranke suočavaju s kritikama zbog sumnjivih aktivnosti, lista SNP - Demos se jasno distancira od takvih praksi“, zaključio je predsjednik SNP-a.

Bonus video: