Darmanović i Erjavec: Odnosi sa Slovenijom sadržajni i prijateljski

„Erjavec je iskoristio priliku da još jednom čestita nedavno članstvo Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu i izrazi zadovoljstvo vrlo prijateljskim odnosima dvije države koje konstantno bilježe napredak u svim oblastima“, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Karl Erjavec, Foto: Gov.me
Karl Erjavec, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.09.2017. 14:09h

Odnosi Crne Gore i Slovenije su sadržajni i prijateljski, ocijenili su ministri vanjskih poslova dvije države, Srđan Darmanović i Karl Erjavec.

Darmanović je, tokom dvodnevnog boravka u Sloveniji, razgovarao sa slovenačkim kolegom, navodeći da je zadovoljan odličnim i sadržajnim odnosima dvije države, kao i kontinuitetom političkog dijaloga na najvišem nivou.

„Ponovio je zahvalnost na razvojnoj i ekspertskoj pomoći koju je Republika Slovenija pružala Crnoj Gori tokom integracionih procesa i izrazio očekivanje da će se ona nastaviti i u narednom periodu“, saopšteno je iz Ministarstva.

Darmanović je ukazao i na odličnu saradnju dvije države u oblasti odbrane, kulture i obrazovanja, prosvjete i nauke, poljoprivrede, i podsjetio na značaj jačanja ugovorno-pravne osnove kroz skorije zaključivanje niza sporazuma koji su u fazi usaglašavanja.

„Erjavec je iskoristio priliku da još jednom čestita nedavno članstvo Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu i izrazi zadovoljstvo vrlo prijateljskim odnosima dvije države koje konstantno bilježe napredak u svim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Erjavec je pohvalio dosadašnje rezultate koje je Crna Gora postigla, posebno cijeneći kompleksnost reformi koje sprovodi u cilju pridruživanja Evropskoj uniji, ističući da će Slovenija nesebično i u kontinuitetu nastaviti da pruža podršku na tom putu.

„Sagovornici su izrazili zadovoljstvo nivoom ostvarene ekonomske saradnje uz ocjenu da postoji prostor za njeno dodatno snaženje. Tokom sastanka, šefovi diplomatija Crne Gore i Slovenije razmijenili su mišljenja o regionalnim temama, te potvrdili posvećenost regionu i saradnji u tom formatu, kao i o drugim važnim temama od obostranog interesa“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: