Damjanović: Nelegalni kriptomat u Tivtu se povezuje sa Džordžom Kotrelom

"Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se u Crnoj Gori sprovodila trgovina kriptovalutama i da je sve vezano za eventualnu trgovinu preko tog aparata nelegalno. Sprovešće se detaljna kontrola i nadzor nad tom platformom u Tivtu...", istakao je Damjanović

52724 pregleda 140 reakcija 59 komentar(a)
Damjanović, arhiva, Foto: Gov.me
Damjanović, arhiva, Foto: Gov.me

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, kazao je nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da se nelegalni kriptomat u Tivtu se povezuje i sa Džordžom Kotrelom.

"Obaviješteni smo da postoji kriptomat u opštini Tivat koji služi za trgovinu kriptovalutama. Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se u Crnoj Gori sprovodila trgovina kriptovalutama i da je sve vezano za eventualnu trgovinu preko tog aparata nelegalno. Sprovešće se detaljna kontrola i nadzor nad tom platformom u Tivtu, da se utvrdi kad je instalirana, ko je koristio i sl.", rekao je on na pres konferenciji.

Kazao je da se ta platforma povezuje između ostalog i sa Džoržom Kotrelom.

"Postoje podaci o tome kako je uvezena platforma, kako je uvezena aparatura, koje preduzeće je uvezlo, ko gazduje tom aparaturom... Mreža lica, sedam-osam, koja su tu uključen", istakao je.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević juče je nazvao Kotrela jednim od finansijera Bregzita, koji je bio hapšen u SAD i optužen za pranje novca preko kriptovalata, ali i da živi u Crnoj Gori i da je "dao Spajiću novac za kampanje PES-a".

Bonus video: