Živković na Cetinju: Pred građane izlazimo sa konkretnim i realnim planom

“Uvjeren sam da su teška vremena za nama i da smo uspjeli u ove tri godine da sačuvamo temeljne crnogorske vrijednosti”, naveo je nosilac liste "Zajedno"

3328 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Zajedno
Foto: Zajedno

Lista “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” pred građane izlazi sa konkretnim i realnim planom kako da pokrene Crnu Goru i ubrza njen razvoj, poručio je nosilac te liste Danijel Živković.

On je, na konvenciji na Cetinju, kazao da se upravo taj grad nalazi u srcu svih manjih i većih pobjeda, koje su izvojevane u protekle dvije godine u očuvanju crnogorske države pred navalom velikosrpskog nacionalizma.

“Uvjeren sam da su teška vremena za nama i da smo uspjeli u ove tri godine da sačuvamo temeljne crnogorske vrijednosti”, naveo je Živković.

Kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS), on je rekao da je došlo vrijeme da se izbore za promjene.

“Ta šansa je pred nama 11. juna. Vjerujem da je vrijeme za mirnija i politički stabilnija vremena i za Cetinje i za Crnu Goru, i da je vrijeme da vratimo Crnu Goru na evropski put”, kazao je Živković.

On je rekao da se u prethodne tri godine vidjelo šta znači neodgovorna vlast i koliko je lako srušiti sve ono što se mukotrpno i decenijama gradilo.

Prema riječima Živkovića, posebno se to vidjelo na Cetinju koje je pored “neodgovorne državne dobilo i neodgovornu lokalnu vlast”.

“Vidjeli smo i kako to izgleda kada imamo ministra unutrašnjih poslova, rođenog Cetinjanina, koji će ostati upamćen po tome što je kukavički pobjegao kada se glasalo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i koji je svojim glasom omogućio izglasavanje Temeljnog ugovora zbog kojeg smo i srušili vladu Dritana Abazovića”, naveo je Živković.

On je poručio da se takvoj neodgovornosti i takvom odnosu prema državi i državnim interesima mora stati na kraj.

“Dosta je bilo potiranja crnogorskih interesa, gašenja crnogorskih kompanija poput Montenegro Airlines-a, rastjerivanja investitora od Amana do Novog duvanskog kombinata i KAP-a. Dosta je bilo beskonačnog zaduživanja Crne Gore”, kazao je Živković.

Zajedno Cetinje
foto: Zajedno

On je naveo da listu “Zajedno” vodi vizija budućnosti kakvu žele građani Crne Gore za sebe i buduće generacije.

“Zbog toga smo i nazvali nas program “Crna Gora u pokretu”, jer želimo da pokrenemo stvari sa mrtve tačke”, dodao je Živković.

On je istakao da koalicija DPS-a, Socijaldemokrata (SD), Libernnle partije (LP) i Demokratske unije Albanaca (DUA) pred građane izlazi sa veoma konkretnim i realnim planom kako da pokrene Crnu Goru, da ubrza njen razvoj, da stvara novu vrijednost koja će obezbediti rast plata i penzija.

Poslanički kandidat Nikola Zirojević poručio je da je bilo dosta ponižavanja Crne Gore, njenog skretanja sa evropskog i evroatlanskog kursa.

“Veoma je važno da nijedan građanski opredijeljeni pojedinac u nedjelju ne ostane kući ili ne da glas tamo gdje će se on prosuti i završiti ko zna kome. Naš izbor je jasan – koalicija “Zajedno!”, broj deset za našu Crnu Goru, za budućnost koja nam pripada”, kazao je Zirojević.

Zajedno Cetinje
foto: Zajedno

Kandidat za poslanika Vatroslav Belan rekao je da Cetinjani dobro znaju da je koalicija DPS – SD – LP – DUA uvijek bila ispred svog vremena.

Zajedno Cetinje
foto: Zajedno

“Uvijek smo imali viziju razvoja moderne i uspješne Crne Gore, uvijek smo na vrh agende postavljali ono što je se u tom trenutku činilo nemogućim ili previše dalekim”, istakao je Belan.

Zajedno Cetinje
foto: Zajedno

Kandidat za poslanika Mehmed Zenka kazao je da nijedna druga lista na predstojećim izborima ne može da odbrani sve što je koalicija DPS – SD – LP – DUA posljednje dvije decenije "sa velikom mukom izgradila i sačuvala".

Bonus video: