Čarapić: Adžić da objavi dokaze za operativne podatke i kaže kakve je poslove imao sa Miloševićem

Član Predsjedništva Pokreta pozvao i Agenciju za sprečavanje korupcije da potvrdi ili demantuje navode o finansiranju kampanje

12744 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da objavi vjerodostojne, nefalsifikovane dokaze za operativne podatke koje je iznio na današnjoj pres konferenciji i kaže kakve je poslove imao sa Radetom Miloševićem.

Abazović je ranije danas rekao da postoje operativni podaci da su se Milojko Spajić i Do Kvon sastali kada je Kvon već bio na potjernici.

"Takođe, pozivam Agenciju za sprječavanje korupcije, kao nadležni organ, da potvrdi ili demantuje navode ministra Adžića o tome da je Do Kvon finansirao naše izborne kampanje. Pošto smo ubijeđeni da ministar Adžić nema dokaze za ono što tvrdi, zaključujemo da su njegovi navodi ništa do zloupotreba funkcionerske pozicije u jeku izborne kampanje, a još gore i politička zloupotreba položaja ministra unutrašnjih poslova koja ga diskredituje da preuzme bilo kakvu drugu javnu funkciju nakon izbora", navodi Čarapić u saopštenju.

On je poručio Adžiću da, umjesto što pokušava Pokretu Evropa sad da "spakuje afere", u cilju maksimalne izborne transparentnosti građanima i svojim biračima objasni kakve je imao zajedničke poslove sa svojim stranačkim kolegom koji je već procesuiran za šverc cigareta.

"Jer smo sigurni da im je to značajno za donošenje odluke o glasanju", zaključio je Čarapić.

Bonus video: