Delegacija PSSE posmatra izbore 11. juna

Misija će u Crnoj Gori boraviti do 12. juna "kako bi posmatrala sprovođenje vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa posmatračima iz Evropskog parlamenta i OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)"

4821 pregleda 0 komentar(a)
Savjet Evrope (ilustracija), Foto: Shutterstock
Savjet Evrope (ilustracija), Foto: Shutterstock

Delegacija Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) od 16 članova doputovaće u Crnu Goru 9. juna kako bi posmatrala parlamentarne izbore 11. juna.

Iz Savjeta Evrope je saopšteno da će posmatračku misiju PSSE predvoditi Rajnhold Lopatka iz Austrije.

Misija će u Crnoj Gori boraviti do 12. juna "kako bi posmatrala sprovođenje vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa posmatračima iz Evropskog parlamenta i OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)".

"Delegacija će se sastati sa liderima i predstavnicima glavnih političkih partija koje učestvuju na izborima, predsjednikom i članovima Državne izborne komisije, kao i predstavnicima civilnog društva i medija, prije posmatranja glasanja 11. juna. Pravnu podršku tokom posjete pružiće član Venecijanske komisije – grupe nezavisnih pravnih stručnjaka Savjeta Evrope", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: