Aleksa i Dritan u Danilovgradu: Proširićemo kapacitete “Spuža”, nezakonito stečenu imovinu vratiti građanima...

"Samo predanim radom mogu se brojati pozitivni projekti od krucijalnog značaja za industrijski procvat ove opštine", kazao je Bečić

5982 pregleda 18 komentar(a)
Koalicija "Hrabro se broji u Danilovgradu", Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
Koalicija "Hrabro se broji u Danilovgradu", Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Iz koalicije "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji" su kazali, prilikom posjete Danilovgradu, da će proširiti kapacitete zatvora u Spužu, nezakonito stečenu imovinu vratiti građanima, razvijati vjerski i kulturni turizam.

"Nosilac izbone liste i lider koalicije Aleksa Bečić je kazao da upornim i predanim radom ovu opštinu očekuje industrijski procvat", navodi se u saopštenju.

Samo upornim radom, dodao je on, mogu se brojati uspjesi.

"Samo predanim radom mogu se brojati pozitivni projekti od krucijalnog značaja za industrijski procvat ove opštine, što iskreno i očekujem, kada oko sebe pogledam ove ljude, koji svojom mladošću, entuzijazmom i ljubavlju prema ognjištu na kojem su rođeni, vode lokalnu upravu" rekao je Bečić.

Danilovgrad predstavlja, kako je kazao, jedno mjesto koje je prepoznato po isticanju univerzalnih vrijednosti koje jedna zajednica treba da ima.

"Mir, zajedništvo, ljubav, međuvjerski i međunacionalni sklad, kao i poštovanje različitosti, predstavljaju te neke univerzalne vrijednosti po kojima je Danilovgrad prepoznat. Takođe, manastir Ostrog koji je smješten u stijenama iznad Danilovgrada svojom duhovnom ljepotom okuplja građane svih vjera i nacija", navodi Bečić, dodaje se u saopštenju.

Nakon formirana 44. Vlade, dodao je, Danilovgrad kao opština koja je decenijama urušavana od bivšeg režima, dobija još bolji tretman od strane države, jer i Danilovgrad i Danilovgrađani to zaslužuju.

Koalicija 'Hrabro se broji u Danilovgradu'
Koalicija "Hrabro se broji u Danilovgradu"foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović najavio je širenje kapaciteta zatvora u Spužu.

"Proširićemo kapacite "Spuža", jer će pravda zakucati na vrata mnogih i nakon 11. juna. Time ćemo novac koji je stečen protivzakonito kroz Fond pravde vratiti u džepove građana i graditi nove škole i bolnice, povećavati plate i penzije, razvijati infrastrukturu'', kazao je on.

Dodao je da će koalicija "Hrabro se broji" nastaviti da gradi slobodno, otvoreno društvo, spremno na promjene.

"Naš cilj ostaje uvijek isti i za to se i borimo, za građansku, evropsku i ekološku državu, jednaku za sve njene građane. Naši mladi žele promjene, bolje obrazovanje, životni standard, radno mjesto. Pozivam ih da mijenjamo Crnu Goru, percepciju razmišljanja i sve okvire. Nama su potrebne nove ideje, novine, razvojni projekti, predlozi, aktivni građani. Siguran sam da zajednički možemo da napravimo takvo društvo, kakvo priliči evropskoj zajednici naroda'', dodao je Abazović, navodi se u saopštenju koalicije Aleksa i Dritan - "Hrabro se broji".

Bonus video: