Bulatović: Svaki euro uložen u znanje višestruko se vraća

"Nova raspodjela moći i uticaja u svijetu i drugačija međunarodna podjela rada, zahtijevaju da Crna Gora stavi u funkciju sve svoje naučne potencijale, kako bi našla svoje mjesto na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju

5805 pregleda 73 reakcija 5 komentar(a)
Miodrag Bulatović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe
Miodrag Bulatović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe

Kandidat za poslanika "SNP - Demos - Za tebe" Miodrag Bulatović kazao je da se svaki euro uložen u znanje višestruko vraća, saopšteno je iz te koalicije.

"Svjesni činjenice da je znanje moć i osnov za napredak svake države, SNP će i dalje predano raditi na stalnom unapređivanju sistema obrazovanja u Crnoj Gori i njegovom prilagođavanju potrebama novog vremena", kazao je Bulatović navodi se u saopoštenju koalicije "SNP - Demos - Za tebe".

Znanje i rad nemaju alternativu, dodao je on i kazao da zato svima koji žele da se posvete nauci treba obezbijediti uslove kroz omogućivanje istraživanja, povezivanja sa značajnim međunarodnim centrima, te osavremenjivanje domaćih kapaciteta.

"Nova raspodjela moći i uticaja u svijetu i drugačija međunarodna podjela rada, zahtijevaju da Crna Gora stavi u funkciju sve svoje naučne potencijale, kako bi našla svoje mjesto na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju.

Naši prirodni i ljudski potencijali će, rekao je Bulatović, biti u funkciji razvoja samo ako ih efikasno i na društveno prihvatljiv način koristimo.

"SNP neće Crnu Goru kao sirovinsku bazu ili skladište zastarjelih tehnologija, jer smatramo da možemo mnogo više da ponudimo i sebi svijetu, odnosno da budemo ravnopravan partner svima", rekao je on.

Veliki broj naših građana je, kako se navodi, svoje znanje i radni angažman stavio u funkciju prosperiteta drugih država.

"To su cijenjeni stručnjaci u svojim profesijama širom svijeta i oni dokazuju da uz dobre uslove naš čovjek hoće da uči, efikasno radi i stvara. Želimo da se Crna Gora konačno okrene i tim ljudima, da stvaramo uslove da nam se vraćaju i da zajedno gradimo evropsku Crnu Goru", saopšteno je iz ove koalicije.

Želimo da vidimo svijet u Crnoj Gori, dodao je i kazao, ali i Crnu Goru u svijetu

"Za razvoj nauke, za bolje obrazovanje. Za tebe i za Crnu Goru",rekao je Bulatović, navodi se u saopštenju koalicije.

Bonus video: