Zanatska komora: Sa koalicijom "Zajedno" nismo potpisali nikakav Memorandum, kao ni sa bilo kojom drugom partijom

"Pozivamo Borisa Marđonovića da u svojim izjavama, javnim nastupima i daljem djelovanju ne pretenduje da predstavlja sve zanatlije Crne Gore, koji su samostalni u svom radu i odlučivanju, pogotovo, jer nije legitiman njihov predstavnik u JU Zanatskoj komori Crne Gore"

2196 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Zanatska komora
Foto: JU Zanatska komora

JU Zanatska komora Crne Gore nije potpisala nikakav Memorandum o razumijevanju sa Izbornom listom koalicije "Zajedno", koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) ili sa bilo kojom drugom političkom partijom ili pokretom.

To se navodi u saopštenju, koje su potpisali Ivan Vukčević, predsjednik Zanatske komore Crne Gore i Vojislav Delić, izvršni direktor.

Oni su reagovali nakon što je danas iz DPS-a saopšteno da je kandidat za poslanika i član DPS-a Aleksandar Bogdanović potpisao generalni memorandum o razumijevanju sa predstavnikom 24 zanatska udruženja Borisom Marđonovićem.

"Naša Komora usmjerena je isključivo na unapređenje zanatstva, podizanje kvaliteta zanatske usluge i jačanje naših kapaciteta (u stručnom smislu), ali i odgovornosti zanatlija prema korisnicima naših usluga i društvu, u cjelini", navode u saopštenju.

Oni u saopštenuju, podsjećaju javnost da je JU Zanatska komora Crne Gore, nakon 12 godina od postojanja, dobila prostor za rad.

"Što nam je omogućio gospodin Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma sa kojim smo 1. juna 2023. godine održali produktivan sastanak u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma. Tim povodom, ministar Đurović istakao je da je prepoznat značaj zanatstva kao jedne od osnovnih pokretačkih snaga privrednog razvoja, te naglasio da očekuje da ćemo zajedničkim radom Komore i Vlade unaprijediti zakonski okvir i proširiti raspoloživu podršku zanatlijama, što će rezultirati unapređenju razvoja zanatstva u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Pozvali su Borisa Marđonovića da u svojim izjavama, javnim nastupima i daljem djelovanju ne pretenduje da predstavlja sve zanatlije Crne Gore.

"Koji su samostalni u svom radu i odlučivanju, pogotovo, jer nije legitiman njihov predstavnik u JU Zanatskoj komori Crne Gore, koja je u cilju zaštite i unaprjeđenja zanata i zastupanja zajedničkih interesa zanatlija osnovana prije 12 godina, u skladu sa članom 14 Zakona o zanatstvu ("Sl. list Crne Gore", br. 54/09 i 64/09). Ponavljamo naša Komora se bavi samo strukom, a ne politikom", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: