Zeković: Crna Gora u institucionalnom i bezbjednosnom haosu; Vujović: Glas za DPS je bačen

Jedan čovjek pokušava da ga baci pod noge kako bi u zadnjoj fazi izbora došao do nekoliko stotina glasova", kazao je potpredsjednik SDP-a

8130 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: SDP
Sa pres konferencije, Foto: SDP
Ažurirano: 08.06.2023. 16:03h

Crna Gora je u potpunom institucionalnom i bezbjednosnom haosu, ocijenio je kandidat za poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković, navodeći da jedan čovjek pokušava da baci pod noge bezbjednosni sektor zbog nekoliko stotina glasova.

Zeković je, na konferenciji za novinare, rekao da u Crnoj Gori nikad nije viđeno ovakvo gaženje institucija.

“Stanje u državi je takvo da imamo potpunu paralizu bezbjednosnog sektora i jedan čovjek pokušava da ga baci pod noge kako bi u zadnjoj fazi izbora došao do nekoliko stotina glasova”, dodao je Zeković.

On je rekao da je jasno kako bi izgledala vlast tih struktura nakon izbora.

Prema riječima Zekovića, predstojeći izbori mogu biti presudni za razvoj Crne Gore.

“Zato je važno da nijedan suverenistički glas ne bude bačen zbog toga što postoji šansa da jedni ne pređu cenzus, a drugi zato, što je već saopšteno, da se sa njima zbog ranijih grijehova niko neće”, kazao je Zeković.

On je poručio da samo SDP može državi obezbijediti stabilnost, garantovati evropski put, biti poželjan partner i međunarodnim strukturama.

Zeković je kazao da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić treba da odgovara ako je kriv za ono za šta ga optužuju.

Kako je naveo, premijer Dritan Abazović nije sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost kada mu je uhapšen prvi saradnik Rade Milošević.

“Ni zbog situacije na Cetinju, ni kada je uhapšen pomoćnik direktora policije, ni kada su smijenjeni direktori Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, ali jeste kada je dobio pismo nekoliko dana prije izbora”, dodao je Zeković.

On je rekao da je pet do deset odsto podrške SDP-u mnogo važnije za stabilnost države, razvoj i evropski put.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović rekao je da je ta stranka jedina suverenistička partija koja uz snažnu međunarodnu podršku “može biti dio buduće, nadamo se evropske vlade”.

“Pozivam sve koji su dosad glasali za Demokratsku partiju socijalista (DPS) da snažno podrže SDP, jer samo snažan SDP je garant budućeg evropskog puta Crne Gore, stabilne i ozbiljne politike i snažne zaštite crnogorskih interesa”, istakao je Vujović.

On je kazao da je glas za DPS bačen jer, kako je naveo, ta stranka nema koalicioni kapacitet.

Bonus video: