PzP: Nulta stopa tolerancije prema korupciji, moramo nastaviti reforme za spas zemlje

PzP partija, kako kažu, ima kontinuitet ostvarenih reformskih ciljeva koji se tiču poboljšanja socio-ekonomskog položaja građana, medicinskih i prosvjetnih radnika, ostvarenje ženskih prava

4069 pregleda 7 komentar(a)
Završna konferencija Pokreta za promjene u Podgorici, Foto: Pokret za promjene
Završna konferencija Pokreta za promjene u Podgorici, Foto: Pokret za promjene

Iz Pokreta za promjene (PzP) su kazali da je ta partija prepoznata po nultoj stopi tolerancije prema korupciji i organizovanom kriminalu, i kao partija koja nudi konkretna rješenja za razvoj i prosperitet Crne Gore.

PzP je, kako navode, na završnoj konferenciji predstavio retrospektivu nastanka te partije, te trajanja i razvoja.

"...još od 2006. godine, kada su se oko ideje međunacionalnog pomirenja u cilju dinamičnog rada na društvenom boljitku, okupili stručnjaci iz različitih oblasti. Danas", dodali su.

Ta partija, kako kažu, ima kontinuitet ostvarenih reformskih ciljeva koji se tiču poboljšanja socio-ekonomskog položaja građana, medicinskih i prosvjetnih radnika, ostvarenje ženskih prava

Najvažniji cilj je, kako navode, postignut, a tiče se smjene stabilokratije koja je, prema njihovoj ocjeni, vladala tri decenije.

"Sa skupa je poručeno da Crna Gora mora nastaviti dinamičnije sa reformama za spas zemlje, kako bi se stekli uslovi da se pridruži porodicama naprednijih i uređenijih društava EU. Jedna od važnih poruka bila i je i ona koja se tiče imperativa savremenog svijeta, očuvanja životne sredine, jasno definisanje strateških ciljeva kada je u pitanju ekonomija i ekologija, i građenje Crne Gore prema konceptu ekološke države. Zato je i ambijent završne konvencije simbolički, cvijećem i cvjetnim tepihom, kao nastavak šire akcije sađenja drveća širom gradova Crne Gore, umjesto skupih bilborda za samopromociju, dao važne poruke", objasnili su iz PzP-a.

Naglasili su da je ta partija uvijek bila "avangardna politička i ideološka struja", ali i ona koja je, kako kažu, prateći savremene trendove u EU i svijetu, donosila Crnoj Gori značajne napretke.

Sa završne konferencije PzP-a u Podgorici, Radulović, Medojević i Bošnjak
Sa završne konferencije PzP-a u Podgorici, Radulović, Medojević i Bošnjakfoto: Pokret za promjene

"Sa skupa je, takođe, poručeno da je misija koja je vezivala PZP u političkom savezu Demokratski front je završena onog trenutka kada je srušena trodecenijska vladavina bivšeg režima, te su se stekli uslovi da svoj put nastavi samostalno, vođen iskustvom, znanjem, mudrošću, i beskompromisnošću kada je u pitanju borba protiv korupcije, kriminala, ali i borba za sveobuhvatne ekonomske, pravne i ukupne socijalne reforme", rečeno je iz PzP-a.

Na konferenciji su se osvrnuli na program "Prvo Crna Gora".

"Građenje ambijenta međunacionalnog povjerenja, afirmisanje građanskog koncepta društva, snažna borba protiv narastajućeg ekstremizma, vršnjačkog nasilja, te snažna, organizovana i jasno strateški definisana borba protiv siromaštva kao glavnog problema crnogorskog društva, su neki od imperativa koji su se mogli čuti na završnoj konvenciji, a koji su temeljno, između ostalih, obrađeni u samom programu Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje, po kojima je ova partija inače prepoznata", naveli su.

Završna koferencija PzP-a
Završna koferencija PzP-afoto: Pokret za promjene

Na konvenciji su, kako je saopšteno, govorili Milo Popović, kandidat za poslanika iz Mreže mladih Pokreta za promjene, potpredsjednica partije Branka Bošnjak, zamjenik predsjednika Branko Radulović i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Bonus video: