Osnivači SNP-a: Pred Crnom Gorom je vrijeme izazova, čeka nas još jedna zajednička borba

"Visoko podignute glave išli smo u nove izazove i iskušenja. I u dobru i u zlu bili smo zajedno sa narodom. Zato smo danas ponosni što možemo svima pogledati u oči i reći da je SNP ostao vjeran svojim principima i interesima građana Crne Gore", istakli su iz te partije

3492 pregleda 62 reakcija 18 komentar(a)
Socijalistička narodna partija, Foto: Socijalistička narodna partija
Socijalistička narodna partija, Foto: Socijalistička narodna partija

Ostali smo dosledni sebi i ideji koja nas već četvrt vijeka okuplja u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP),a o je dostojanstven život za sve građane Crne Gore, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili neku drugu pripadnost, saopštili su iz te partije.

Osnivači SNP-a su, kako navode, Radivoje Rašović, Veselin Bakić, Milutin Cicmil, Milenko Marković, Mijuško Bajagić, Mišo Ćetković, Milisav Šćepanović, Slavko Vukčević, Danilo Brnović i Dragan Rakočević.

"I dalje smo na istom mjestu, na istom putu i sa istim ciljem – ekonomski jaka, politički stabilna, socijalno odgovorna i evropska Crna Gora. Kao osnivači SNP-a sa ponosom smo dijelili prethodnih 25 godina sa časnim i poštenim članstvom naše partije, koje je imalo hrabrosti reći „ne“ kriminalu, korupciji, privatnoj državi, falsifikovanju tradicije i istorije Crne Gore, onda kada je to bilo najteže", kazali su.

Bili su, kako kažu, i heroji i žrtve, ali ni u jednom trenutku "nisu poklekli".

"Visoko podignute glave išli smo u nove izazove i iskušenja. I u dobru i u zlu bili smo zajedno sa narodom. Zato smo danas ponosni što možemo svima pogledati u oči i reći da je SNP ostao vjeran svojim principima i interesima građana Crne Gore", istakli su iz te partije.

Oni su ocijenili da je pred Crnom Gorom vrijeme izazova jer ih, kako kažu, čekaju teške i ozbiljne odluke.

"Crna Gora zaslužuje da bude stabilna i prosperitetna, da bude zemja koja nudi mogućnosti, a ne zemlja koja nema rješenja. Da budemo država koja hoće i može, koja zna kako i kuda, koja ima cilj i zna svoj put", naveli su.

Obratili su se članovima i simpatizerima SNP-a sa porukom da sve mogu i moraju ostvariti zajedno, dodajući da su do sada bili skupa na svim onim mjestima gdje se branila istina i pravda.

"Ono što nas spaja je sudbina Crne Gore, a ono što nas ohrabruje jeste činjenica da je narod Crne Gore, i u najkritičnijim situacijama, znao naći pravi put vraćajući se svojoj izvornoj snazi. A izvorna snaga Crne Gore je SNP", istakli su.

Osnivači te partije su poručili da su izbori 11. juna "još jedna zajednička borba" za ljepše sjutra svih.

"Zato tražimo od vas podršku za našu Socijalističku narodnu partiju i za ostvarenje naših zajedničkih ciljeva, a to je da živimo u državi koja štiti svoje građane, stvara im jednake šanse i garantuje jednakost pred zakonom. Za našu djecu, za našu evropsku budućnost, za našu tradiciju, za naš SNP, za tebe i za Crnu Goru", zaključili su.

Bonus video: